Objavljeno u Nacionalu br. 808, 2011-05-10

Autor: Plamenko Cvitić

POSTANI SABORSKI ZASTUPNIK

Od lipnja prijave za Ladonjinu listu

PLINIO CUCCURIN osnovao je Ladonju koja je sada registrirana kao
politička stranka i ide na izborePLINIO CUCCURIN osnovao je Ladonju koja je sada registrirana kao politička stranka i ide na izboreKao što se i pretpostavljalo, udruga građana Ladonja, koju je osnovao Plinio Cuccurin odnedavno je postala registrirana politička stranka. Premda su Cuccurin i njegovi istomišljenici godinama djelovali kao udruga, a kroz nezavisne liste i sudjelovali na proteklim lokalnim izborima, za nadolazeće parlamentarne izbore zbog zakonskih ograničenja morali su osnovati stranku. Ona je tako nedavno osvanula u službenom registru stranaka koji vodi Ministarstvo uprave, a vodstvo stranke trenutačno radi na pripremi skupštine koja će se održati 10. lipnja, a na kojoj će biti javno predstavljena pravila za Ladonjinu specifičnost - predizbore.

Naime, svatko tko se pod okriljem Ladonje želi upustiti u utrku za mandat u Hrvatskom saboru, moći će se prijaviti za predizbore, a ako na njima dobije dovoljan broj glasova, zauzet će mjesto na Ladonjinoj listi za Hrvatski sabor. Zanimljivo je da iako će se Ladonja s listom pojaviti u 8. izbornoj jedinici, to ne znači da se za predizbore ne mogu prijaviti građani iz cijele Hrvatske, što bi moglo dodatno dinamizirati Ladonjine predizbore.

Vezane vijesti

'Je li posjet J. Kosor Istri elementarna nepogoda ili ratna opasnost?'

'Je li posjet J. Kosor Istri elementarna nepogoda ili ratna opasnost?'

Predsjednik Ladonje Plinio Cuccurin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu istaknuo kako nema opravdanih razloga za hitno potpisivanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika