21.02.2010. / 16:43

Autor: Hina

Ladonja i dalje traži raspravu o Uljaniku i o racionalizaciji potrošnje županije

"Kada govorimo o mjerama racionalizacije, budući da župan očigledno nema namjeru uvoditi mjere štednje te jačati povezivanje jedinica lokalne samouprave, udruga 'Ladonja' je izradila pilot projekt o racionalizaciji nabave na primjeru suradnje četiri općine", istaknuo je Plinio Cuccurin

Plinio CuccurinPlinio CuccurinPredsjednik Udruge građana "Ladonja-savez za bolju Istru" Plinio Cuccurin upozorio je danas je na konferenciji za novinare u Puli da vijećnici Istarske županije ni na sutrašnjoj sjednici županijske skupštine neće raspravljati o nekoliko najznačajnijih problema u Istri, budućnosti brodogradilišta "Uljanik" i o mjerama racionalizacije poslovanja te županije.

"U Skupštini Istarske županije ne poštuje se poslovnik i time se omalovažavaju prijedlozi udruge 'Ladonja'", kazao je Cuccurin podsjetivši da su vijećnici "Ladonje" još u listopadu prošle godine predložili tematsku sjednicu o budućnosti "Uljanika", a u prosincu pokrenuli postupak za donošenje akta o mjerama racionalizacije poslovanja Istarske županije.

Ne mogu sukreirati ono što nisu ni proizveli

Po njegovim riječima, iako istarski župan Ivan Jakovčić poziva jedinice lokalne samouprave na sukreiranje Programa za razdoblje od 2009. do 2013. godine, to jednostavno nije moguće jer "2009. je prošla, a vijećnici nisu do sada imali priliku sukreirati nešto što ni župan nije proizveo".

"Kada govorimo o mjerama racionalizacije, budući da župan očigledno nema namjeru uvoditi mjere štednje te jačati povezivanje jedinica lokalne samouprave, udruga 'Ladonja' je izradila pilot projekt o racionalizaciji nabave na primjeru suradnje četiri općine", istaknuo je Plinio Cuccurin.

O tom pilot projektu koji povezuje općine Medulin, Višnjan, Tinjan i Bale govorio je Alen Rosanda koji je napomenuo da je, između ostalog, objedinjenom nabavkom uredskog materijala za te četiri općine ostvarena ušteda od čak 27 posto. Time je, istaknuo je, udruga "Ladonja" željela pokazati da se jednostavnom procedurom i bez troškova mogu postići značajne uštede.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 21.02.10. 21:07

bravo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika