10.05.2011. / 11:48

Autor: Nacional.hr

Novine uklonile Hillary Clinton sa fotografije na kojoj državni vrh gleda likvidaciju Osame

U izjavi stoji da na fotografiji nisu objavili žene zbog svojih religijskih uvjerenja i da se ispričavaju ako ovo ostavlja dojam da se žene ponižavaju

Slika iz Bijele kuće koja je originalno objavljena (Reuters)Slika iz Bijele kuće koja je originalno objavljena (Reuters)Ortodoksne židovske novine izazvale su pomutnju jer su sa fotografije koja je obišla svijet, na kojoj američki politički i vojni vrh prati akciju ubojstva Osame bin Ladena, izrezale Hillary Clinton i još jednu ženu, prenosi Yahoo.

Fotografiju je snimio fotograf Bijele kuće Pete Souza, a na njoj američka državna tajnica u grču i sa rukom na ustima gleda akciju hvatanja i ubojstva Osame bin Ladena, zajedno sa predsjednikom Obamom i ostalim američkim visokim dužnosnicima. Neki smatraju da upravo Hillary ima najizražajniji izraz lica koji pridodaje dramatičnosti fotografije, no časopis ortodoksnih hasidskih Židova Der Tzitung, koji izlazi u Brooklynu, ne misli tako.

Der Tzitung je fotografiju, prije nego li su je objavili, fotošopirao i sa nje uklonio američku dražvnu tajnicu i još jednu ženu, Audrey Tomason, nacionalnu direktoricu za protuterorizam. Rabin Jason Miller je za časopis The Jewish Week objasnio da je to učinjeno jer hasidske novine neće objaviti ni jednu sliku sa ženama koja bi mogla imati neke 'seksualne sugestije'.

Hasidski časopis ovime je prekršio odredbe Bijele kuće prema kojima se slika ne smije mijenjati. Iako Bijela kuća nije reagirala na ovaj fotošop, urednici The Tzitunga su se ispričali Bijeloj kući zbog mijenjanja slike i dali izjavu o ovome u The Washington Postu. U izjavi stoji da na fotografiji nisu objavili žene zbog svojih religijskih uvjerenja i da se ispričavaju ako ovo ostavlja dojam da se žene ponižavaju.

Vezane vijesti

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u subotu su se složili oko potrebe suradnje kada je riječ o… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 10.05.11. 15:17

Koji zatucani moroni.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika