16.05.2011. / 11:21

Autor: Hina

HDZ BiH: Podupiremo Dodika, njegova referendumska politika je izraz biračke volje

"Ja sam svo vrijeme bio uz Dodika", izjavio je Čović u intervjuu kojega su u ponedjeljak objavile banjalučke "Nezavisne novine"

Milorad Dodik i Dragan ČovićMilorad Dodik i Dragan ČovićPredsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je kako je u razdoblju u kojemu je eskalirala politička kriza u Bosni i Hercegovini, prouzročena najavama vlasti Republike Srpske o sazivanju referenduma, podupirao Milorada Dodika i njegovu politiku jer je smatra legitimnim izrazom volje bosanskih Srba.

"Ja sam svo vrijeme bio uz Dodika", izjavio je Čović u intervjuu kojega su u ponedjeljak objavile banjalučke "Nezavisne novine".

Predsjednik HDZ BiH pojasnio je kako je njegova potpora Dodiku u sukobljavanju s međunarodnom zajednicom uslijedila kao rezultat procjene da se "ne može ignorirati volja naroda u BiH i njihovih institucija".

Čović je "Nezavisnim novinama" kazao i to kako ni jedan predstavnik ni jedne srpske stranke nema razloga biti zabrinut zbog zahtjeva HDZ BiH za teritorijalnim preustrojem BiH, jer to ne znači zadiranje u sadašnje granice RS.

"O poziciji RS neće odlučivati nitko ni u Mostaru ni u Sarajevu i dok god postoji jasan stav srpskog naroda i srpskih predstavnika, nitko ne može ugroziti RS i to je ta mjera, bez obzira što tko misli", kazao je Čović.

Komentirajući rasprave o uspostavi nove vlasti u BiH, Čović je naznačio kako će njegova stranka i dalje inzistirati da visoki predstavnik Valentin Inzko povuče svoju suspenziju odluke Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) kojim je izbor predsjednika i dopredsjendika Federacije BiH proglašen nezakonitim, što bi onda otvorilo prostor za uspostavu nove izvršne vlasti.

"Time bi se dala šansa da se na ustavni način rješe ti problemi", kazao je Čović.

Dodao je kako nema razloga da se istodobno ne nastave razgovori o uspostavi vladajuće većine na državnoj razini koju bi činili predstavnici hrvatskog, srpskog i bošnjačkog naroda.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 16.05.11. 12:50

vidi se da si svo vrijeme bio uz četnika,to mu je zahvala što je sve do jednog Hrvata trajno istjerao iz banjaluke za vijeke vjekova uz pomoć hdz


registracija
11/1/10

fluid, 16.05.11. 13:03

Sada je svima potpuno razvidno i jasno.I najveći sumnjivci sada moraju ustuknuti pred činjenicom da je rat u BiH bio smišljena akcija hercegovaca(njihovih političara uz podršku širokih domoljubnih kršćanskih narodnih masa)protiv muslimana.pripajanje Hercegovine Hrvatskoj je primarni zadatak.Šta će Srbi sa time dobiti,nije im uopće važno.Šta će se dogoditi sa svim Hrvatima u ostatku BiH,njima je apsolutno bilo svejedno.Kako je velikosrpska ideologija o proširenju granica Srbije primarna zadaća tako je i velikohrvatska politika(ali samo sa Hercegovinom-ostali umrite i nestanite) primarna zadaća najdomoljubnijih od domoljubnih-Hercegovaca.Ta politika je i dalje na djelu a to je priča,koja i nije priča nego stvarnost,o podjeli BiH između Miloševića i Tuđmana čista istina.Koja je još uvijek aktualna i na djelu.Ne da me ne zanima šta se dogodilo ostatku Hrvata u BiH nego mi je daleko bitnije što je Srbija sada do Zagreba (republika srpska).Dati Hercegovcima da vode državnu politiku,kako je to uradio Tuđman,isto je kao i dati vlast Srbima.Svi ostali su tada apsolutno nevažni i time i Srbi i Hrvati-Hercegovci vrše čisti genocid.I nad svojima i nad drugima.Te dvije skupine su čiste kriminalne organizacije koje pod plaštom domoljublja ostvaruju svoje najprljavije ciljeve.


registracija
1/1/70

, 16.05.11. 13:15

ADZe=SNSD=USTAŠE=ČETNICI= ZLO!!!


registracija
1/1/70

, 16.05.11. 13:16

Mamu im ercegovačku...neka svoju ercegovinu daju četniku Dodiku a neka našu Posavinu vrate. Ista su Gofna kao i četnik dodik.


registracija
21/4/11

spBN, 16.05.11. 13:18

Ovde neki zakljucuju sasvim FLUIDNO kao i sto je islamocentricni projekt Alije Izetbegovica bio doskora potpuno fuidan.
Danas razvidino sve novine sveta pokazuju da je ova odnarodjena tvorevina skrojena po meri Bin Ladena i njegovih bojovnika sirom BeHa. Ah, da su samo mogli, obnovili bi oni osmansko carstvo sve do Beca,zar ne?


registracija
14/9/09

Sargovac, 16.05.11. 13:29

Za vrijeme rata u BiH nije Covic bio na celu HDZ, pa pa mu se ne moze stavljati na teret nekakva odgovornost za progon Hrvata iz Banja Luke i ostalih krajeva koje danas kontrolise RS. Po toj logici bio bi odgovoran i Lagumdzija za prostore odakle su Bosnjaci protjerali Hrvate i Srbe. Zasto kritikovati pojedince koji su izabrani demokratskom voljom svoga naroda i koji su duzni stiti ravnopravnost , koja im se garantuje Ustavom BiH.
Kritiku bi trebalo usmjeriti na one koji podrivaju sadasnji Ustav BiH.
Osjecaj neravnopravnosti u jugoslavenskoj zajednici je bio jedan od uzroka raspada SFRJ, pa ovakvu gresku nebi trebali napraviti lideri najmnogobrojnjeg naroda u BiH.


registracija
1/12/10

tavan, 16.05.11. 13:36

AK' će Dodik vratiti Posavinu koju im je poklonio Tuđman i Šušak....ak 'će tzv RS ukinuti taj prefiks...onda se može pregovarati ...u svakom slučaju šta god HDZe kriminalci predlože to sigurno nije dobro za narod. Hercegovce i dodikovce preseliti u ercegovinu da mi ostali imamo mir.


registracija
1/1/70

, 16.05.11. 13:39

Ne vjeruj Dodiku i Čoviću ni kad ti darove nose. Jedan ustaša a drugi četnik. Neka odjebu od BiH...za nas HRVATE bi bilo pogubno to što predlažu ova dvojica kriminalaca.Obojicu uhititi.


registracija
1/1/70

, 16.05.11. 13:42

Nezna se tko je veći mafijaš od ove dvojice. Jednom ercegovina na srcu...a drugom Srbija.Jes' ti Čoviću priupital svoga prijatelja (četnika) kad misli vraćati našu Posavinu?!


registracija
1/12/10

kibidabi, 16.05.11. 14:05

Serac i Jerkan - Hocemo li Jerkane otici na prelo

Ova pjesma važi za Dodika,a za Čovića KPDZ. Dva kriminalca će uvijek raditi na svađi naroda....širenju mržnje...da bi oni što duže vladali i na taj način opljačkanu imovinu sačuvali. Čoviću,šta kaže tvoj prijatelj Dodik na spomen srednje bosne gdje smo mi bili u većini? I ti se s takvim družiš?


registracija
8/7/09

bankar, 16.05.11. 14:19

pa od pamtivjeka su ustaše i četnici u istom taboru


registracija
8/7/09

bankar, 16.05.11. 14:20

ali partizani će vam zadati konačni udarac


registracija
1/1/70

, 16.05.11. 15:07

Ustašu i četnika neutralizirati zarad naše budućnosti a još više nase djece i unuka. Gledajuću ovu dvojicu ZLOČINACA,samo se pitam tko je veći ? Jedan voli Pavelića a Drugi se kune u Dražu. GOVNARI!


registracija
27/4/10

fuzija2, 16.05.11. 15:22

Mnogi Hrvatski akademski strucnjaci povijesti
nemaju pojma o HRVATSKOJ POVIJESTI
zvala se (HRVATSKA MUDROST o. 658 - 1121)
od 1121 zove se Hrvatska znanost pa sve do
danas.
partizan je parazit koji je izrastao iz SRBSKE
JANJICARSKE HORDE koju su SRBI stvorili
od hrvatski kriminalaca i vele-izdajnika hrvatskog
naroda, da su turci uzimali HRVATSKE KRIMINALCE i IZDAJNIKE u svoju janjicarsku
hordu danas bi se mi svi zvali turcima na samo
mi nego bi se turskom zvala cijela evropa
AFRIKA I AZIJA.


registracija
28/4/10

Zvonko, 16.05.11. 15:41

Evo, čisti dokaz da ljudi ne razumiju složenost situacije u BiH!

Ponavlja se opet ona 1991.-1992. Istina, bez rata!

Srbi po svome, Srbija do Trsta i Tokija. Bošnjaci sa SDO-om i Lagumđijom su rekli svoje.BiH je građanska a ne zemlja sa 3 konstitutivna naroda. Jedan čovijek-jedan glas!

I dok Srbe guraju Rusi i Kina, a Bošnjake Erdogan i Gul, Hrvate gura Jaca, Pusićka i Ivo! Vidi sad čuda! I opet, Hrvati moraju šutjeti. Kakav Hrvatski narodni sabor? Pa imate sve! Televiziju, institucije, povratak izbjeglih teče po programu, kuće se obnavljaju a konvalidacija radnog staža Sarajevu nikada nije bio problem! Malo šale!Damaklov mač Karađorđeva i danas visi, ali danas samo nad Čovićevoj i Ljubićevoj glavi! Tuđman je ipak mrtav! Nekima, na žalost!

Priča je jako jednostavna, ako se to želi tako vidjeti. Sva 3 naroda nisu, mada je ustavom BiH tako deklarirano, konstitutivna. Srbi imaju Banja Luku i RS a Bošnjaci Sarajevo i Federaciju! Hrvati dijele Mostar sa Bošnjacima disproporcionalno njihovom brojčanom pravu! Međunarodna zajednica već 100 godina ne zna šta s BiH. Pa ni 2011. Ali neki komentatori ovdje znaju! Malo je dijele, malo je ujedinjuju, pa malo bace kost i zarate jadni narod. Deklarativno su za jedinstvenu ali realno ju, na terenu, dijele i stvaraju kaos. Podijele ju Daytonom pa optužuju mrtve Karađorđevčane. A baš se njih na koncu konca šta pitalo. Da je imala nafte, davno bi bila uređena, pandan Švicarskoj, demokratska zemlja. Ovako ipak treba nekom da okine 3. svjetski rat!

Mislim da Čović, shodno onoj, da se sva tri naroda moraju dogovorit o unutrašnjem uređenje, i to za stolom, u situaciji kada međunarodna zajednica jasno podupire podijelu BiH, samo pita: A gdje smo tu mi? U atmosferi koja dijeli BiH, bliži mu je Dodik. Čista "pragma". Lagumđija ne da rotirajuće mjesto predsjednika predsjedavajućeg, kojeg sada imaju dobiti Hrvati. Nametnuo je Komšića, formirao Dom naroda bez HDZ-ova a neki dan i vlast u srednjo-bosanskoj županiji. Kardinala Vinka Puljića tjeraju iz Sarajeva. I Kineza ima više u Sarajevu od Hrvata. Kratka i jasna poruka Hrvatima. Niste poželjni!

Neka Inzko povuče suspenziju SIPA-e i dokaže da je za pravno uređenu BiH u kojoj funkcioniraju institucije i poštuje se Ustav. Ne, on muti, a drugi će "obrati lubenice".


registracija
8/7/09

bankar, 16.05.11. 16:41

fuzija2 - jedina razlika između nas i vas da smo mi istinski hrvatski domoljubi i da smo uvijek na pobjedničkoj strani u uvjek ćemo i ostati, ako je tko nastao i postao i živi za četnike i radi četnika to su onda ustaše onda i danas bez jednih nebi bilo ovih drugih i obrnuto to je činjenica, i upravo oni jedni i drugi su jedini kriminalci o kojima pričaš. Zahvaljujući drugu Titu danas imamo Hrvatsku koja je međunarodno priznta to je jedini bitan ključ, Hrvatske nikad nebi bilo da nije bilo Tita i partizana prvo su je obranili vratili joj granice i onda odredili pravo na samoodcjepljenje. Nikad nitko više nije napravio za Hrvatsku a niko nikad nešto gore nije učinio niti čini hrvatskoj doli ustaška gamad.


registracija
3/12/10

Yoda, 16.05.11. 18:38

@bankar - potpisujem...


registracija
30/9/09

davor12345, 16.05.11. 18:55

Vala ti Bože na našim Rvatima u Bosni i Hercegovini!


registracija
26/1/08

Rampa, 16.05.11. 21:22

Sargovac, Dodikovom potrčkalu Čoviću se može žestoko stavit na teret kad izjavljuje kako neće biti zadiranja u teritoriju "rs", a BIT ĆE ZADIRANJA, JOŠ KAKO, jer je već 20 godina okupirana B.Posavina imala prije rata više Hrvata nego li Zap. Hercegovina!

I otkud tom srpskom sluganu Čoviću pravo da prodaje bilo čiji teritorij?

Da li mu je možda ćaća dao Posavinu u testamentu u nasljedstvo??!!!


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 17.05.11. 07:55

Evo zore evo dana evo Jure i Bobana.
Boban zove Jure vice
za dom spremni Poglavnice !

Dakle ovdje koliko primjecujem prije svega radi se o malodusnosti diskutanata, gdje vijek prosjecnog ljudskog zivota uvode kao mjerilo neceg moguceg ili ne. Svaka ideja je prozdrljiva i velikog apetita, dakle da bi se oformila zahtjeva zrtve, puno zrtava. Zasicenjem dogadja se ispunjenje. Znaci radi se o duhu koji ideju stvara prenoseci je s generacije na generaciju do njena ostvarenja. Vidite odgojem koji im dajem za moju djecu drzava Bosna i Hercegovina uopce ne postoji. Ako se nekad neki grad i spomene npr. Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Bileca, Orasje Zemun i sl. za njih kao i za mene je to sve Hrvatska. Ja sam rodjen u Mostaru ali ovu monster-tvorevinu BiH mrzim iz dna duse kad god i gdje to mogu podrivam i potkopavam je.
Dakle iz hercegbosne islam treba protjerati. Ova vjeroispovjest ovdje jednostavno nije nista ni izgubila, niti ima sto traziti. Sadasnji muslimani bi se onda slijedom dogadjaja vratili svojim hrvatskim korjenima. Takodjer tkz. Srbima mora se znanstveno dokazati da su vecinom hrvatskog podrijetla. Nakon toga osim nekih par zapadnoevropskih barbara za stvaranje velike Hrvatske nekih vecih prepreka nebi trebalo biti.
Eto toliko za sada.


registracija
21/5/11

Ezel, 25.05.11. 16:35

čoviću prvo vrati psavinu hrvatima pa onda srebrenicu i žepu muslimanima e onda podupri dodika
a možeš i ti u njegovu republiku kad ga toliko voliš
oni su volju srbskog naroda pokazali u srebrenici i vukovaru pa me čudi da se nisi prijavio da osjetiš njihovu volju
ili barem u manjači


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika