20.05.2011. / 08:10

Autor: Hina

Razorni potres u Turskoj: Dvoje poginulih, 79 ozlijeđenih

Podrhtavanje tla osjetilo su na širokom području sjeverozapada Turske sve do grada Izmira na Egejskom moru, pa i u najvećem turskom gradu Istanbulu

IlustracijaIlustracijaNajmanje su dvije osobe poginule, a 79 je ozlijeđeno u potresu magnitude 5,9 Richtera koji je u četvrtak navečer pogodio sjeverozapad Turske, rekao je u petak turski ministar za zaštitu okoliša Veysel Eroglu.

Turski seizmološki zavod objavio je da je epicentar potresa bio nedaleko od grada Simava u pokrajini Kutahyji. Agencija Anadolija objavila je da u potresu ima srušenih zgrada. Lokalna televizija prikazala je snimke uplašenih stanovnika gradova pokrajine Kutahyje, te medicinskih vozila poslanih u potresom pogođena područja.

Podrhtavanje tla osjetilo su na širokom području sjeverozapada Turske sve do grada Izmira na Egejskom moru, pa i u najvećem turskom gradu Istanbulu.

Jedna je osoba poginula skačući u panici iz potresom pogođene zgrade, javila je agencija Reuters prenoseći riječi predstavnika lokalne vlasti.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika