21.05.2011. / 09:03

Autor: Hina

Borovec: Policija će ispitati Polančecove optužbe

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je sinoć da će policija ispitati optužbe koje je danas javno izrekao bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec te da te optužbe "ne mogu biti zanemarene u krugu Ministarstva unutarnjih poslova", kao i da je sasvim sigurno da će Polančecove optužbe biti i tema razgovara Državnog odvjetništva i policije.

Krunoslav BorovecKrunoslav BorovecGlasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je sinoć da će policija ispitati optužbe koje je danas javno izrekao bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec te da te optužbe "ne mogu biti zanemarene u krugu Ministarstva unutarnjih poslova", kao i da je sasvim sigurno da će Polančecove optužbe biti i tema razgovara Državnog odvjetništva i policije.

U izjavi što ju je večeras dao za središnji dnevnik HTV-a Borovec je napomenuo da će se, prema tome što će se dogovoriti na sastancima Državnog odvjetništva i policije, "poduzeti daljnje aktivnosti i radnje kako bi se utvrdilo ima li išta utemeljenoga u tim optužbama".

Na novinarsko pitanje kako komentira da je vrh policije odlazio u vladu i izvještavao o kaznenoj prijavi protiv bivšega ministra obrane Berislava Rončevića, Borovec je odgovorio da to nije ništa neuobičajeno. Kada su posrijedi važna kriminalistička istraživanja, odnosno veliki slučajevi i velike afere, a posebice kad je u pitanju borba protiv korupcije i organiziranoga kriminaliteta, uobičajeno je da se u samoj finalnoj fazi i u samoj realizaciji tih kriminalističkih istraživanja neposredno prije no što o tome bude obaviještena šira javnost, obavijesti vrh države.

"Dakle, ne samo predsjednica vlade, nego i predsjednik države jer oni su, između ostaloga, čelni ljudi države koji su odgovorni za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i u tom smislu važne činjenice i važne aktivnosti moraju znati prije no što budu obznanjene široj javnosti, ali bez mogućnosti da utječu na sav prethodni postupak, dakle na objektivnost i kvalitetu kriminalističkih istraživanja", rekao je Borovec.

Borovec je potvrdio da je o Polančecovim optužbama razgovarao s ravnateljem policije Oliverom Grbićem rekavši da je Grbić na službenome putu te da će se kasno večeras ili sutra rano ujutro vratiti u Hrvatsku. Dodao je da je Grbić upoznat s izrečenim optužbama te da je, rekao je Borovec, Grbić spomenuo da se radi o sasvim neutemeljenim optužbama.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec najavio je da će se detaljniji razgovor o toj temi sasvim sigurno voditi po Grbićevu dolasku u Zagreb.

Bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec na današnjoj je konferenciji za novinare ustvrdio da ga je ravnatelj policije Oliver Grbić u rujnu 2009. upozorio kako je protiv HDZ-ovih političara podnesen niz anonimnih kaznenih prijava te da bi vrh vladajuće stranke trebao uzvratiti podnoseći anonimne prijave protiv čelnika oporbenih stranaka.

Vezane vijesti

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Proći će još dosta mjeseci, možda i godina, prije nego što hrvatska javnost dobije konačni sudski odgovor na pitanje je li bivši premijer Ivo Sanader… Više

Komentari

registracija
17/12/10

grb, 21.05.11. 09:06

Tak je Borovec sjedi na vrat komunističkim lopovima.


registracija
16/6/10

nosonja, 21.05.11. 09:17

Grb radi za muriju.


registracija
1/1/70

, 21.05.11. 09:27

Ovo je više nego STRAŠNO s čim se JACA bavi i kako je naivnog Karamarka iskoristila, a poslije će ga šutnuti kao i svog mentora Sanadera.


registracija
1/1/70

, 21.05.11. 09:28

Svi u HR znademo da je ADZe zločinačka udruga kojoj narod mora suditi i presuditi.Jasno je kao bijeli dan da će ta mafija pokušati relativizirati stvari....pokušati prebacivati krivnju na druge...kao da su neki drugi vladali 17 godina....sve će ta zločinačka udruga činiti da zavara stoku....ovaj puta im neće kec sjesti na desetku.


registracija
1/1/70

, 21.05.11. 09:28

Svi u HR znademo da je ADZe zločinačka udruga kojoj narod mora suditi i presuditi.Jasno je kao bijeli dan da će ta mafija pokušati relativizirati stvari....pokušati prebacivati krivnju na druge...kao da su neki drugi vladali 17 godina....sve će ta zločinačka udruga činiti da zavara stoku....ovaj puta im neće kec sjesti na desetku.


registracija
1/12/10

kibidabi, 21.05.11. 09:28

Polančec: Grbić je rekao da treba pisati prijave protiv SDP-ovaca

________________________________________________
Sve je to maslo kriminogene JACE,hoće kučka na taj način izjednačiti krivnju.


registracija
16/6/10

nosonja, 21.05.11. 10:08

Mislim da ovo naše piskaranje više nema smisla.
A toliko sam bio vesel kada smo napokon dobili "našu" Hrvatsku!!


registracija
11/10/10

agaSovulj, 21.05.11. 10:55

naravno, policija ce provest istragu. A istraga ce biti profesionalna. I ako se utvrdi da su Polancecove optuzbe istinite, Grbic ce biti procesuiran. Da li ima itko ko vjeruje u mogunost ovakvog ishoda?


registracija
11/1/10

fluid, 21.05.11. 11:55

Tko god je gledao Kuma može povući paralelu između naše stvarnosti i tog kultnog filma.Obračun mafijaša je posvuda isti.Kad zagusti padaju glave najbliskijih.Borovec lupio i ostao živ.On će osobno ispitati Grbića i možda čak i Karamarka !!??Kaj got!Hrvatska policija u najvažnijim elementima svojega djelovanja,radi još uvijek na principima jugoslavenske policije.Nije ključno ono u redovitim poslovima policije nego metode kojima se koriste.Jasno je da kriminalce treba ispitivati ali specijalnost starog sustava je bila difamirati i uništiti pojedinca.Najčešće bez nekih posebnih razloga.On se već izmisli,prišije i ondsa udri dok osobu ne učiniš nesposobnom za funkcioniranje.Jednom riječju,eliminacija onih koji nisu po volji režimu. Svi izrečeni komentari u svezi tog slučaja,govore podjednako sa istom porukom.Nitko ne vjeruje Policiji(Karamarku i Grbiću).Svi vjeruju Liniću koji se baš i nemože pohvaliti nekom popularnošću u Hrvatskoj.Ali da se narod gnuša na takvo postupanje,to je evidentno.No BOrovec,Karamarko,Grbić i ostali i dalje pokušavaju svima nama reći da smo glupi i ništa ne kužimo.Još da to i odrade kako treba nego tako providno to sve rade da je jasno na šta su sve spremni bez ikakvih zazora.


registracija
31/7/09

Seaman, 21.05.11. 12:19

Još jedan autogol bespomoćnih i besprizornih Kradezenjara...zakon o nezastarijevanju pretvorbenog kriminala se morao donijeti pod pritiskom Europe, oni ga sami NIKAD ne bi izglasali jer znaju (toliko glupi ipak nisu) da je 99% pretvorbenog kriminala orkestrirano pod njihovom dirigentskom palicom. E pa kad je već tako (moralo se izglasati) onda će štetu pokušati umanjiti optužbom protiv bilo koga iz oporbe, npr. zstupnika Linića. Samo te floskule možete prodavati svojim uhljebljenicima, lažnim braniteljima, klerofašistima i ostaloj bagri...normalnim ljudima više ne možete


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 21.05.11. 15:23

Ovo granici sa ludilom. Karacmarko, Grbic i Borovec će sjesti za stol i popricati o nastaloj situaciji. Pa to je isto kao da otac, mater i sin sjednu i razgovaraju o tome šta njihov podstanar pusta glasnu muziku. Ovoj bagri na vlasti, može suditi samo narod i to po kratkom postupku za primjer svima koji se žele baviti politikom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika