21.05.2011. / 19:34

Autor: Hina

Bomba eksplodirala u Sjevernoj Irskoj, nema ozlijeđenih

U eksploziji bombe u subotu popodne u trgovačkoj četvrti Derryja, drugog po veličini sjevernoirskog grada, nije bilo žrtava, priopćeno je iz policije koja je prethodno na dojavu evakuirala četvrt.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU eksploziji bombe u subotu popodne u trgovačkoj četvrti Derryja, drugog po veličini sjevernoirskog grada, nije bilo žrtava, priopćeno je iz policije koja je prethodno na dojavu evakuirala četvrt.

Rano popodne u subotu "došlo je do eksplozije u trgovačkoj ulici Shipquay u Derryju. Četvrt je prethodno na dojavu evakuirana i nije bilo ozlijeđenih", priopćila je policija.

Do eksplozije dolaze dan nakon završetka povijesnog posjeta engleske kraljice Elizabete II. Irskoj, te dva dana prije dolaska američkog predsjednika Baracka Obame u Dublin.

Bomba je eksplodirala ispred poslovnice španjolske banke Santander. Pirotehničari je nisu stigli deaktivirati. Bomba je bila dovoljno jaka da je mogla nanijeti ljudske žrtve, rekao je sjevernoirski ministar unutarnjih poslova David Ford. Istraga je u tijeku.

Derry je, inače, središte aktivnosti militantnih republikanskih disidenata, koji ne pristaju na sjevernoirski mirovni sporazum od Velikog petka. Sinn Fein, najveća republikanska stranka u Sjevernoj Irskoj, odmah je osudila napad.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika