23.05.2011. / 13:04

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Tokio zadržao domaćinstvo SP-a u gimnastici

Dodajmo kako će belgijski Antwerpen biti domaćin Svjetskog prvenstva u sportskoj gimnastici u listopadu 2013. godine

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaJapanski će glavni grad Tokio od sedmoga do 16. listopada ove godine ugostiti najbolje gimnastičare svijeta na Svjetskom prvenstvu u Tokyo Metropolitan Gymnasiumu.

Međunarodna je gimnastička federacija (FIG) u nedjelju u kalifornijskom San Joseu odlučila da neće tražiti zamjenski grad-domaćin procijenivši da će sportaši u Tokiju biti sigurni od radioaktivnog zračenja, posljedice razornog potresa i tsunamija od 11. ožujka ove godine. Organizatori su za to dali potrebna jamstva.

Svjetsko prvenstvo bit će posljednje kvalifikacijsko natjecanje za osiguravanje nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Dodajmo kako će belgijski Antwerpen biti domaćin Svjetskog prvenstva u sportskoj gimnastici u listopadu 2013. godine. Belgijci nisu imali protukanidata za organizaciju natjecanja. Daleko je veća gužva za domaćina istog natjecanja 2015. godine, ujedno i izlučnog turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Kandidature su predala tri grada: Pariz, Glasgow i Orlando.

Vezane vijesti

Čusovitina se nakon Londona više neće natjecati

Čusovitina se nakon Londona više neće natjecati

Nastup na 30. Olimpijskim igrama u Londonu ovoga ljeta bit će i posljednji za uskoro 37-godišnju gimnastičarku Oksanu Čusovitinu, rođenu Uzbekistanku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika