16.02.2012. / 15:19

Autor: Totalsport

Europsko plivačko prvenstvo prebačeno u Debrecen

- Nakon što je jedan od naših financijskih partnera odstupio, jaz je bio takav da ga nismo mogli premostiti - objasnio je Straetemans

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaUmjesto u belgijskom Antwerpenu, kako je bilo prvotno planirano, Europsko prvenstvo u plivanju, od 21. do 27. svibnja, održat će se u mađarskom Debrecenu.

Georges Straetemans, dopredsjednik tehničke komisije Europske plivačke federacije, koji je bio zadužen za organizaciju europske smotre u Antwerpenu, objasnio je kako ogranizatori nisu mogli pokriti manjak u planiranom proračunu od oko 400.000 eura.

Antwerpen je imao ambiciozni plan prirediti prvenstvo u bazenu s kapacitetom od 12.000 gledatelja, računajući na veliko zanimanje publike, budući da je Europsko prvenstvo na rasporedu dva mjeseca prije Olimpijskih igara u Londonu.

- Nakon što je jedan od naših financijskih partnera odstupio, jaz je bio takav da ga nismo mogli premostiti - objasnio je Straetemans.

Debrecen će se u organizaciji Europskog prvenstva osloniti na iskustvo koje je stekao organizacijom EP-a u kratkim bazenima prije pet godina.

Europsko prvenstvo u skokovima u vodu održat će se od 15. do 20. svibnja u nizozemskom Eindhovenu, koji će organizirati i natjecanja u sinkroniziranom plivanju, ali se još ne zna točan datum te smotre.

Vezane vijesti

Trostruka olimpijska pobjednica operirala rame

Trostruka olimpijska pobjednica operirala rame

Stephanie Rice, 23-godišnja proslavljena australska plivačica, imat će tek tri mjeseca za oporavak od operacije tetive ramena, kojoj se prije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika