24.05.2011. / 14:12

Autor: Nacional.hr

Obame na prijemu kod kraljevske obitelji

Nakon kratkog prijama i smotre kraljevske garde u vrtu palače, predsjednički par kratko je razgovarao i s princem Williamom i vojvotkinjom od Cambridgea

Obama i princ Phillip nadgledaju smotru Počasne garde (Reuters)Obama i princ Phillip nadgledaju smotru Počasne garde (Reuters)Posjet predsjednika SAD-a Baracka Obame i njegove supruge Michelle Engleskoj počeo je pozdravom dobrodošlice princa od Walesa u rezidenciji američkog veleposlanika Winfield House, izvještava BBC.

Posjet je počeo dan ranije od planiranog zbog vulkanskog oblaka islandskog vulkana Grimsvoetna, koji je danas prouzrokovao zastoje u zrakoplovnom prometu. Predsjednički par tako je noć proveo u veleposlaničkoj rezidenciji u londonskom Regent Parku. Trenutačno su američki predsjednik i supruga na ručku u Buckinghamskoj palači s engleskom kraljicom. Nakon kratkog prijema i smotre kraljevske garde u vrtu palače, predsjednički par kratko je razgovarao i s princem Williamom.

U srijedu će se Obama službeno sastati s premijerom Davidom Cameronom. Jedna od glavnih tema razgovora sigurno će biti Bliski Istok, sukob u Libiji i revolucije diljem arapskog svijeta. Podsjetimo, u zajedničkoj izjavi u britanskom dnevniku Times osvrnuli su se na povezanost dviju zemalja.

"Naš odnos nije samo poseban, on je osnovni - za nas i cijeli svijet. Kad Sjedinjene američke države i Velika Britanija stoje jedno uz drugo, naši su državljani i ljudi diljem svijeta sigurniji i uspješniji", piše u izjavi. Državnici su pozvali na potporu prosvjednicima u arapskim zemljama u njihovoj borbi za demokraciju.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika