27.05.2011. / 14:12

Autor: Totalsport

Zanimacije Shawna Bradleyja: Stoka, konji, politika i NBA finale

Puno vremena također Bradley provodi uz šestero svoje djece, a bavi se i mnogobrojnim humanitarnim aktivnostima

Shawn Bradley (Wikipedia)Shawn Bradley (Wikipedia)Veliki navijač Dallas Mavericksa u finalnoj seriji NBA doigravanja bit će 39-godišnji umirovljeni centar Shawn Bradley, uz Manutea Bola i Gheorghea Muresana najviši košarkaš u povijesti NBA lige.

- Kad su Mavericksi igrali finale s Miamijem 2006. godine, bio sam deprimiran. Dogodilo se to taman sezonu nakon što sam se umirovio. Ovaj ću put uživati daleko više - rekao je drugi pick NBA drafta iz 1993. godine (između Chrisa Webbera i Anferneeja Hardawaya), koji je za Dallas igrao od 1997. do 2005. godine.

Danas Bradley uživa u mirovini nakon sportske karijere tijekom koje je uprihodio 70 milijuna dolara. Premda je bio predmet sprdnje košarkaških navijača i analitičara, koji su ismijavali lakoću kojom su mu daleko niži igrači zakucavali u lice, ušao je u povijest kao jedan od najboljih blokera svog vremena.

Danas je prirodna nakaza, kako se sam običavao nazivati, kauboj. Posjeduje ranč s 350 grla stoke. Jasno, nije baš jednostavno pronaći konja na kojemu bi Bradley, njemački reprezentativac s Eurobasketa u Turskoj 2001. godine, mogao jahati.

- Još je veći izazov pogoditi pravo sedlo. Imam radnika koji mi pomaže podesiti ga. Što se tiče konja, na one ispod 160 centimetara visine niti se ne pokušavam popeti.

Puno vremena također Bradley provodi uz šestero svoje djece, a bavi se i mnogobrojnim humanitarnim aktivnostima.

Također i dalje ima političkih ambicija. Natjecao se kao republikanski kandidat prošle jeseni za mjesto u Zastupničkom domu Senata Savezne države Utah. Izgubio je jer se povukao iz predizborne kampanje zbog očeve smrti. Dopušta mogućnost ponovnog ulaska u političku utakmicu.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika