27.05.2011. / 15:43

Autor: Hina , Nacional.hr

Fuele: Mladićevo uhićenje ima regionalnu dimenziju

Mladićevo uhićenje "dobra je stvar za pravdu i pomirenje, ali i za europske integracije" jugoistočne Europe, izjavio je Fuele

Europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele izjavio je u petak u Budvi kako uhićenje Ratka Mladića ima regionalnu dimenziju te da je važno za europske integracije jugoistočne Europe.

Mladićevo uhićenje "dobra je stvar za pravdu i pomirenje, ali i za europske integracije" jugoistočne Europe, izjavio je Fuele, koji u Budvi sudjeluje na konferenciji o dijalogu Crne Gore i Europske unije.

Taj događaj, prema njegovim riječima "predstavlja i važan dan za pravdu i pomirenje".

"Uvjeren sam da pozitivne implikacije onoga što se dogodilo u Srbiji imaju, prije svega, regionalnu dimenzuju, ali i da će stvoriti povoljniju atmosferu da se proces proširenja EU dalje nastavi", kazao je Fuele.

Govoreći na plenarnoj sjednici konferencije, Fuele je rekao kako je veoma zadovoljan napretkom Crne Gore u ispunjavanju preporuka Europske komisije, ali su potrebni još uvjerljivi rezultati.

"Sa zadovoljstvom mogu zaključiti da Crna Gora ide u dobrom smjeru. Impresioniran sam predanošću ispunjavanju kriterija EK“, kazao je Fuele na konferenciji u Budvi.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika