27.05.2011. / 17:25

Autor: Hina

Ashton: Vladavina prava je važna za Kosovo i njegovu europsku perspektivu

Visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost Catherin Ashton pozvala je u petak u Prištini da se poduzmu mjere za jačanje vladavine prava na Kosovu, podržavši pritom europsku perspektivu Kosova.

Catherine Ashton (Reuters)Catherine Ashton (Reuters)Visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost Catherin Ashton pozvala je u petak u Prištini da se poduzmu mjere za jačanje vladavine prava na Kosovu, podržavši pritom europsku perspektivu Kosova.

Ashton je u Prištini razgovarala s predsjednikom kosovske vlade Hashimom Thacijem i drugim kosovskim dužnosnicima, nakon čega je posjetila sjedište Europske pravosudne misije (EULEX) te potom otputovala u Prizren.

Pred sjedištem EULEX-a u Prištini Ashton je novinarima izjavila da svih 27 zemalja članica EU u potpunosti podržava rad te europske misije na Kosovu.

"Suočavanje s problemima u području vladavine prava doista je važno, ključno za budućnost Kosova i ljudi ovdje", rekla je Ashton.

Zamjenica predsjednika kosovske vlade Edita Tahiri izjavila je istodobno da posjet Asthon predstavlja poticaj razgovorima o tehničkim pitanjima između Prištine i Beograda i postizanju konkretnih sporazuma.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika