30.05.2011. / 10:05

Autor: Nacional.hr

Optuženikovo stanje alarmantno

Mladićev odvjetnik - 'Ne vjerujem da će doživjeti početak suđenja'

Vojni dosje Ratka Mladića zaštićen je svojevrsnim dogovorom Carle del Ponte i Srbije, ističe Avazov izvor

Ratko MladićRatko MladićIzmjene optužnice protiv Ratka Mladića koje je u petak potpisao haaški sudac Alphonse Orie mogla bi po prvi put povezati optužbe za genocid sa službenim Beogradom.

Kako piše Dnevni Avaz, pozivajući se na izvore bliske sudu u Haagu, postoji mnogo činjenica da se optužbe za genocid za koje se tereti Mladića, povežu i s Beogradom.

"Prvi je zajednički zločinački poduhvat direktno vezan s Momčilom Perišićem i Slobodanom Miloševićem, a drugi je zapovjedna odgovornost za genocid, koja se opet tiče Beograda", pojašnjava izvor i dodaje kako je bitno dobiti na uvid osobni vojni dosje Ratka Mladića i utvrditi tko je stajao iza njegovih vojničkih unaprijeđenja.

"Ti dokumenti su zaštićeni svojevrsnim dogovorom Carle del Ponte i Srbije i oni bi morali biti korišteni u ovom predmetu", dodaje izvor.

Ističe i kak je izvršen genocid dio plana Republike Srpske koji je kasnije potpomognut iz Srbije, posebno onaj dio u Srebrenici.

Pogledajte fotogaleriju beogradskih nereda

"Plan je izašao na vidjelo objavljivanjem šest strateških ciljeva iz svibnja 1992. godine. Tu nije riječ o uroti već o kriminalnom planu i predumišljaju za počinjenje genocida. Mladić je rekao kako se tih šest ciljeva ne mogu postignuti bez genocida. Sve je to već dokazano na Sudu", na kraju dodaje izvor Dnevnog Avaza.

Žalba na izručenje tijekom poslijepodneva

Inače, danas ističe rok za žalbu na odluku Specijalnog suda o izručenju Mladića Haaškom sudu. Kako je potvrdio njegov odvjetnik Miloš Šaljić, pokušati će što dulje otezati proces izručenja.

Jutros je tako podnio zahtjev za formiranjem nezavisnog liječničkog tima koji bi trebao utvrditi "pravo zdravstveno stanje" Ratka Mladića.

Šaljić je u razgovoru s novinarima istaknuo kako je zdravstveno stanje njegovog klijenta "alarmantno" te "ne vjeruje da će doživjeti početak suđenja".

Također, dodao je kako će žalbu na rješenje o izručenju poslati poštom tijekom popodneva.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

registracija
20/3/11

toyota, 30.05.11. 10:17

Kako da ne,samo vi mastajte,a oni ce expresno u EU.Dobro odigrana partija pokera.


registracija
2/1/11

prohujalo, 30.05.11. 10:42

objasniti nesto EU ili svijetu je vrlo tesko jer su za nase pojmove pritivni"
dok oni shvate neke stvari mi se mnogi vec pozdravljamo sa ovim svijetom.....
grijehota od Bpga i od naroda-politicari novonastalih drzava bivse SFRJ- sta nam uradiste.....
mi koji smo okusili zapad i njegove jasle i dan danas objasnjavamo ovim primitivcima sta se dogodilo na nasim prostorima.....ako oupce i sami znamo sta se dogodilo.....izvinjavam se masu puta ni kriva ni duzna
upravo zbog kretena.....Ma dokle cete nas j.....
izjasnite se javno....?????


registracija
30/9/09

davor12345, 30.05.11. 10:42

Ovi radikali samo plaše narod da će Srbija ekspresno u EU! Hoće, kad meni nokat izraste tamo gdje mi nikad nije rast'o!


registracija
10/12/09

MKC, 30.05.11. 11:40

Moguć vrlo mudar scenarij: Godinama trovali Mladića i sada kada je pri kraju izruče ga, poberu poene, on umre i predmet se stornira. Rezultat: Srbija je čista, ništa nije dokazano, ...


registracija
5/3/10

starimudrac, 30.05.11. 13:20

MKC, neće biti baš tako. ni hitleru nije suđeno, ali je sve jasno.


registracija
7/1/11

djani, 30.05.11. 19:21

Odvjetniče čobane(kako ste svi fino obučeni i ti i klijent mladič)
a tko tvom klijentu brani da sada odmah zaustavi sam sebi disanje,šteta za njim,kao da je kazna u Haggu bitna,znamo mi i SVIJET odavna tko je krvav do lakata-cio srpski narod


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika