30.05.2011. / 11:20

Autor: Totalsport

ACB doigravanje: Bilbao iznenadio pobjedom u Madridu

Na drugoj strani je Marko Banić igrao 23 minute i dao je također 10 poena

Marko BanićMarko BanićI dok Barceloni nedostaje još samo jedna pobjeda za prolaz u finale košarkaškog ACB doigravanja (imaju 2-0 protiv Caja Laborala, aktualnog prvaka), košarkaši madridskog Reala se muče protiv Bilbao Basketa.

Nakon uvodne polufinalne pobjede, u nedjelju su Baskijci slavili usred Madrida sa 71-66, te su time izjednačili seriju na 1-1. Pet sekundi prije kraja je Sergio Llull, pri 69-66 za goste, pokušao pogoditi tricu za produžetak no nije pogodio.

Inače, na drugoj je strani u završnici precizan s linije slobodnih bacanja bio Vasileiadis, te je donio gostima pobjedu koja im budi nadu čak i za prolaz u veliki finale. Treća utakmica, u Bilbau, se igra 31. svibnja.

Kod domaćina je hrvatski košarkaš Ante Tomić igrao 20 minuta, te je postigao 10 poena. Imao je jedan skok, a za dva poena je gađao 3-7, te s linije slobodnih bacanja 4-6. Na drugoj strani je Marko Banić igrao 23 minute i dao je također 10 poena. Imao je četiri skoka, ali i savršeni šut za dva 5-5, te jednu promašenu tricu.

Prvi strijelci su bili Llull 20 za Real, te Mumbru i Jackson po 13 za pobjednike.

ACB doigravanje, polufinale:

Real Madrid - Bilbao Basket 66-71 (serija je izjednačena na 1-1)

Barcelona - Caja Laboral 78-62 (Barcelona vodi u seriji 2-0)

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika