01.06.2011. / 11:45

Autor: Totalsport

PBL doigravanje: Popović bolji od Lončara i Planinića

Odmah do njega bio je hrvatski reprezentativac Marko Popović, koji je u 25 minuta igre postigao 16 koševa, uz dvije asistencije, tri osvojene i jednu izgubljenu loptu

Marko Popović (s loptom)Marko Popović (s loptom)Odigrane su prve polufinalne utakmice doigravanja u ruskom košarkaškom prvenstvu. Favoriti odnosno bolje rangirane momčadi, UNIKS i CSKA, bili su uspješni.

UNIKS je kao domaćin pobijedio Himki sa 70-59. Domaća momčad iz Kazana kontrolirala je dvoboj od početka do kraja. Maciej Lampe je s 22 koša i 9 skokova bio prvo ime UNIKS-a. Odmah do njega bio je hrvatski reprezentativac Marko Popović, koji je u 25 minuta igre postigao 16 koševa, uz dvije asistencije, tri osvojene i jednu izgubljenu loptu. Pogodio je 5 od 9 lopti za dva poena i dvije od četiri za tricu.

Kod gostiju je Krešimir Lončar u 20 minuta igre ubacio 10 poena uz 9 skokova. Šut iz igre nije ga služio, pogodio je samo 3 od 11 lopti. Precizniji je bio iz slobodnih bacanja, 4 od 5.

Zoran Planinić odigrao je 29 minuta. Ubacio je 4 koša (2-4 za dva poena, 0-1 za tri), uz 7 skokova, jednu asistenciju, dvije osvojene i četiri izgubljene lopte.

CSKA (Holden 19 koševa, Kaun 18 koševa i 5 skokova) je kao domaćin pobijedio Lokomotiv Kuban (Wilkinson 19 koševa, 5 skokova) sa 77-71, čime je također stigao do početne prednosti u seriji.

Druge utakmice na rasporedu su 1. lipnja, opet uz domaćinstvo UNIKS-a i CSKA.

PBL doigravanje, polufinale, prve utakmice:

UNIKS (1) - Himki (4) 70-59

CSKA (2) - Lokomotiv Kuban (3) 77-71

Vezane vijesti

PBL: CSKA i bez Kirilenka uvjerljivo do 2-0

PBL: CSKA i bez Kirilenka uvjerljivo do 2-0

Košarkaši moskovskog CSKA poveli su protiv Himkija s 2-0 u finalnoj seriji ruskog prvenstva (PBL). Ovoga su puta bez pomoći Andreja Kirilenka slavili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika