01.06.2011. / 11:58

Autor: Totalsport

ACB doigravanje: Bilbao sjajnog Banića opet bolji od Tomićevog Reala

Marko Banić opet je bio najbolji strijelac i pojedinac svoje momčadi, kao i u prvom dvoboju u Madridu, kojeg je dobio Real

Marko Banić (Wikipedia)Marko Banić (Wikipedia)Košarkaši Bilbao Basketa stigli su nadomak plasmana u finale doigravanje španjolske ACB lige, nakon što su u trećoj polufinalnoj utakmici kao domaćini pobijedili Real Madrid sa 68-51 i poveli s 2-1 u pobjedama.

Bilbao Basket izborio je dvije meč-lopte, a prvu od njih imat će na svom parketu 2. lipnja. Ukoliko Real ostvari pobjedu u tom ogledu i poravna seriju na 2-2, odlučujuća, peta utakmica odigrat će se 4. lipnja u Madridu.

U trećoj utakmici je Bilbao Basket već nakon prvog poluvremena imao 12 koševa prednosti, 33-21.

Marko Banić opet je bio najbolji strijelac i pojedinac svoje momčadi, kao i u prvom dvoboju u Madridu, kojeg je dobio Real. Banić je u nepunih 29 minuta igre prikupio 13 poena, 11 skokova (najviše na utakmici), 1 asistenciju i dvije osvojene lopte. Iznudio je 7 prekršaja suparničkih igrača. Pogodio je 4 od 8 lopti iz igre i 5 od 7 iz slobodnih bacanja.

Drugi centar hrvatske košarkaške reprezentacije na ovoj utakmici, Ante Tomić iz Reala, nije bio toliko učinkovit, premda je bio jedan od boljih u svojoj momčadi, ponajviše zahvaljujući 8 skokova, najviše u ''kraljevskom klubu''. U 29 minuta igre postigao je 6 poena (3-7 iz igre, 0-2 bacanja), imao je i jednu asistenciju, te tri izgubljene lopte.

Podsjećamo, Barcelona u drugom polufinalu vodi protiv Caje Laboral s 2-0 u pobjedama. U pitanju je okršaj finalista prošle sezone, kada je Caja Laboral slavila iznenađujuće s 3-0 u pobjedama. Ovoga puta je u velikom zaostatku, te će u srijedu na svom parketu u Vitoriji pokušati produljiti seriju.

ACB doigravanje, polufinale (treća utakmica):

Bilbao Basket - Real Madrid 68-51 (Bilbao Basket vodi s 2-1 u pobjedama)

Vezane vijesti

Guti na probi u West Hamu

Guti na probi u West Hamu

Dugogodišnji vezni nogometaš Real Madrida Jose Maria Gutierrez, poznatiji pod nadimkom Guti, odradit će probu u novom članu engleske Premierlige West… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika