01.06.2011. / 15:35

Autor: Hina

Eurocable Group otvorio novu tvornicu u Jakovlju

Eurocable Group danas je otvorio novu tvornicu u Jakovlju pokraj Zaprešića u kojoj je zaposleno sto radnika i koja će znatno povećati proizvodne kapacitete Grupe, a tvornicu su otvorila djeca zaposlenih radnika u nazočnosti predsjednice Vlade Jadranke Kosor.

Tvornicu je otvorila premijerka Kosor (Foto: Vlada RH)Tvornicu je otvorila premijerka Kosor (Foto: Vlada RH)Eurocable Group danas je otvorio novu tvornicu u Jakovlju pokraj Zaprešića u kojoj je zaposleno sto radnika i koja će znatno povećati proizvodne kapacitete Grupe, a tvornicu su otvorila djeca zaposlenih radnika u nazočnosti predsjednice Vlade Jadranke Kosor.

Tvornica je namijenjena proizvodnji vodova i kabela za napone do jednog kilovolta.

Kapacitet nove tvornice od 38 tisuća tona gotovih proizvoda godišnje udvostručit će postojeće proizvodne kapacitete, a u budućnosti osigurati ukupne prihode veće od jedne milijarde kuna uz razinu izvoza od 80 posto.

Novi pogon izgrađen je unutar projekta proširenja proizvodnih kapaciteta koji je počeo krajem 2008. godine, s ukupnom vrijednošću 25 milijuna eura.

Partner u gradnji je Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) koja je dokapitalizacijom investirala 15,5 milijuna eura, dok su 9,5 milijuna eura vlastita sredstva Eurocable Group.

Dokapitalizacijom je EBRD ušao u vlasničku strukturu tvrtke kao manjinski dioničar.

Premijerka Kosor odala je priznanje poslovodstvu Eurocabla na uspješnom gospodarskom pothvatu u vrijeme krize.

Nabrojala nekoliko podataka koji po njezinom mišljenju svjedoče o oporavku gospodarstva, spomenuvši rast izvoza i industrijske proizvodnje. Ti pokazatelji govore da će Hrvatska u 2011. godini izići iz krize, kaže Kosor.

Zamoljena za komentar pada BDP-a u prvom tromjesečju, rekla je kako vjeruje da će sljedeće tromjesečje biti bolje i da će se tako nastaviti.

"Mi smo kasnije ušli u krizu i neke poteze, to treba otvoreno reći, trebali smo vući ranije. Ja mogu govoriti o potezima u zadnje dvije godine i mislim da oni polako počinju davati rezultate", rekla je premijerka Kosor.

Eurocable Group je proizvođač električnih vodova i kabela. Zapošljava oko 130 radnika te godišnje proizvodi 20.000 tona gotovih proizvoda uz ukupni prihod od 500 milijuna kuna i izvoz na razini od 70 posto ukupnog prometa. Današnjim otvaranjem nove tvornice povećao je broj zaposlenih na 230.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika