02.06.2011. / 12:37

Autor: Totalsport

PBL doigravanje: UNIKS na krilima Popovića korak od finala

Na kraju je Popović upisao 16 koševa i 3 asistencije, te je bio najefikasniji strijelac svoje momčadi, dok je Pašutin ubacio dva koša manje

Marko PopovićMarko PopovićKošarkaši UNIKS-a savladali su Himki sa 62-57 u drugoj polufinalnoj utakmici doigravanja PBL lige i sada ih još samo jedna pobjeda dijeli od finala.

Iako je bolje otvorio susret i nakon prvih deset minuta imao prednost 18-13, u drugoj dionici UNIKS ubacuje tek dva koša, pa se na poluvrijeme odlazi s prednošću gostiju 28-20. Ali, do kraja UNIKS ipak preokreće rezultat ponajviše zahvaljujući hrvatskom reprezentativcu Marku Popoviću i stiže do trijumfa. Na kraju je Popović upisao 16 koševa i 3 asistencije, te je bio najefikasniji strijelac svoje momčadi, dok je Pašutin ubacio dva koša manje. U redovima Himkija najefikasniji je s 19 koševa (uz 8 skokova) bio Krešimir Lončar. Zoran Planinić odigrao je puno skromnije i uknjižio tek pet koševa, uz tri skoka i dvije asistencije.

U drugoj polufinalnoj seriji CSKA je kvalitetno iskoristio domaći parket i pobjedom 82-75 protiv Lokomotiva također došao na pobjedu od finala. Pobjednički sastav s 21 košem predvodio je Aleksander Kaun.

PBL doigravanje, polufinale, druge utakmice:

UNIKS (1) - Himki (4) 62-57

(UNIKS vodi u seriji 2-0)

CSKA (2) - Lokomotiv Kuban (3) 82-75

(CSKA vodi u seriji 2-0)

Vezane vijesti

PBL: CSKA i bez Kirilenka uvjerljivo do 2-0

PBL: CSKA i bez Kirilenka uvjerljivo do 2-0

Košarkaši moskovskog CSKA poveli su protiv Himkija s 2-0 u finalnoj seriji ruskog prvenstva (PBL). Ovoga su puta bez pomoći Andreja Kirilenka slavili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika