03.06.2011. / 07:06

Autor: Hina

Posljedice blokada prometnica u Vojvodini sve teže

Vojvodina je paralizirana zbog prosvjeda poljoprivrednika koji, nezadovoljni politikom srbijanske vlade, već četvrti dan blokiraju sve više prometnica te ulaze i izlaze iz većih gradova, izvješćuju u četvrtak vojvođanski mediji.

Vojvodina je gotovo blokirana zbog prosvjeda (Reuters)Vojvodina je gotovo blokirana zbog prosvjeda (Reuters)Vojvodina je paralizirana zbog prosvjeda poljoprivrednika koji, nezadovoljni politikom srbijanske vlade, već četvrti dan blokiraju sve više prometnica te ulaze i izlaze iz većih gradova, izvješćuju u četvrtak vojvođanski mediji.

Počeli su i prvi sukobi između poljoprivrednika i vozača satima čekaju u automobilima, autobusima i kamionima. Seljaci su iz više vojvođanskih gradova u ponedjeljak pokušavali traktorima otići u Beograd kako bi zatražili da država ne ukida subvencije kakve su imali prošle godine.

Policija im nije dopustila odlazak za glavni grad, a iz vlade Srbije poručeno im je da za subvencije kakve traže nema novca u proračunu. Revoltirani poljoprivrednici nakon toga su traktorima blokirali većinu prometnica u Vojvodini.

U četvrtak su zatražili da ih primi predsjednik Srbije Boris Tadić budući da im mjerodavna državna tijela ne izlaze ususret. Posljedice četverodnevnih blokada gradova i prometnica sve su teže: u prodavaonicama je sve manje prehrambenih proizvoda, zbog čega su trgovački centri najavili zatvaranje, a gubici u gospodarstvu uskoro će biti veći od svote koju bi država trebala izdvojiti za subvencije poljoprivrednicima.

"Ako prodavaonice budu privremeno zatvorene, to znači smanjenje prihoda u proračunu Republike i lokalnih samouprava", prenosi Radiotelevizija Vojvodine.

U subotičkoj katedrali, bazilici sv. Terezije Avilske u četvrtak se trebao održati koncert katedralnih koralista "Coram Domino" iz Đakova, no otkazan je zbog blokada prometnica u Vojvodini.

Vezane vijesti

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipatski prodemokratski borci koji su 2011., potaknuli pobunu i pad predsjednika Hosnija Mubaraka pozvali su na velike prosvjede u utorak poslije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika