03.06.2011. / 08:01

Autor: Hina

Raul Castro žali što ne može u mirovinu

Kubanski predsjednik Raul Castro slavi u petak 80. rođendan, a u izjavi novinarima našalio se da ne može u mirovinu jer je preuzeo prvi petgodišnji predsjednički mandat, no pohvalio se da je dobrog zdravlja.

Raul CastroRaul CastroKubanski predsjednik Raul Castro slavi u petak 80. rođendan, a u izjavi novinarima našalio se da ne može u mirovinu jer je preuzeo prvi petgodišnji predsjednički mandat, no pohvalio se da je dobrog zdravlja.

"Stvarno je šteta što se ne mogu povući jer moram odraditi ono što je odlučeno na kongresu" kubanske Komunističke partije, rekao je šef države koji je dužnost preuzeo 2006., kada se njegov stariji brat Fidel, vođa kubanske revolucije, povukao zbog bolesti.

Raul Castro je formalno preuzeo predsjedničku dužnost u veljači 2008., a na zadnjem, VI. kongresu KP Kube postavljen je za prvog tajnika stranke.

Tada je neočekivano predložio da se dvije glavne dužnosti, predsjednika vlade i glavnog tajnika stranke, ograniče na dva petgodišnja mandata. K tomu je na kongresu ocijenio sramotom što nije pronađen naraštaj koji bi zamijenio staru gardu. Ta garda vlada Kubom već 52 godine, a prosječna njihova dob je 80 godina.

Velike se svečanosti pripremaju za 85. rođendan Fidela Castra 13. kolovoza no Raul, udovac od 2007., otac triju kćeri i jednog sina, najavio je da će svoj rođendan proslaviti u krugu obitelji.

Vezane vijesti

Glumio pokojnu majku zbog mirovine

Glumio pokojnu majku zbog mirovine

Porotnici na sudu u New Yorku morat će gledati snimku nadzorne kamere na kojoj se muškarac navodno odjeven kao žena predstavlja kao vlastita pokojna… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika