03.06.2011. / 12:20

Autor: Totalsport

Banić i Bilbao izbacili Real i došli do povijesnog uspjeha

Kapetan Bilbaa, naš Marko Banić, još je jednom bio među najboljim pojedincima svoje momčadi

Marko BanićMarko BanićKošarkaši Bilbao Basketa priredili su veliku senzaciju u polufinalu doigravanja španjolskog prvenstva. U četvrtoj su utakmici serije pobijedili Real Madrid s 80-72 i s ukupnih 3-1 se plasirali u finale.

"Break" koji su Baski napravili u drugoj utakmici u Madridu tako se pokazao ključnim. U preostala dva dvoboja u uzavreloj atmosferi Bilbao Arene, pred 9000 navijača, "kraljevski klub" nije uspio uzvratiti i osigurati petu utakmicu na svome parketu.

U četvrtak je utakmica bila izjednačena sve do posljednje četvrtine koju su domaći odigrali sjajno i dobili je s 26-17. Kapetan Bilbaa, naš Marko Banić, još je jednom bio među najboljim pojedincima svoje momčadi. U 27 i pol minuta igre istaknuo se s 12 koševa (šut za dva poena 5-7, slobodna bacanja 2-2), te pet skokova i asistencijom. Efikasniji su od njega kod pobjednika bili Aaron Jackson sa 17 i Alex Mumbru s 15 poena.

Realu nije pomogla ni odlična igra hrvatskog centra Ante Tomića koji je za 27 minuta ostvario učinak od 17 poena i šest skokova. Iz igre je gađao 6-9, a s crte slobodnih bacanja 5-5.

Bilbao je ovom pobjedom ispisao povijest, prvi se put plasirao u finale španjolskog prvenstva u kojem će igrati protiv Barcelone. Prva je utakmica na rasporedu 8. lipnja.

ACB doigravanje, polufinale (četvrta utakmica):

Bilbao Basket - Real Madrid 80-72 (Bilbao Basket je dobio seriju s 3-1)

Vezane vijesti

Guti na probi u West Hamu

Guti na probi u West Hamu

Dugogodišnji vezni nogometaš Real Madrida Jose Maria Gutierrez, poznatiji pod nadimkom Guti, odradit će probu u novom članu engleske Premierlige West… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika