05.06.2011. / 10:27

Autor: Nacional.hr

Haaška strategija za Mladića: Razbijanje optužnice na više dijelova?

Ako se Brammertz odluči na razbijanje jedne optužnice na više njih, sigurno je da one neće izgubiti na snazi

Ratko Mladić (Reuters)Ratko Mladić (Reuters)Zdravstveno stanje i dob Ratka Mladića prisiljavaju Haaški sud da dobro razmisli na koji će način pristupiti njegovom suđenju. Naime, Sud ne želi dase s Mladićem dogodi isto što i s Miloševićem pa da "Srebrenički krvnik" ne dočeka kraj suđenja živ.

Kako piše Dnevni Avaz, upravo činjenica da bi Mladić mogao umrijeti prije kraja suđenja natjerala je glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza i njegov tim na osmišljavanje alternativnih strategija.

Jedan od scenarija o kojem razmišljaju u Haagu je spajanje Mladićeve optužnice s onom Radovana Karadžića. No, šanse za to su veoma male s obzirom na to koliko je Karadžićev proces odmakao.

Navodno je naizglednija opcija razbijanja optužnice na nekoliko dijelova, odnosno više optužnica. Tako bi se nakon prvog iznošenja dokaza za genocid u Srebrenici i osam općina istočne Bosne Mladiću odmah mogla izreći kazna. To bi moglo djelomično ubrzati proces.

Ako se Brammertz odluči na razbijanje jedne optužnice na više njih, sigurno je da one neće izgubiti na snazi.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 05.06.11. 13:45

Moje skromno misljenje je da bi razbijanje Mladice na vise dijelova bilo puno ucinkovitije i te iste dijelove porazbacati po Crnom moru gdje je najveca dubina. Svaki dan zivota mu je sedmica na lotu, a jos ce Hag i svijet vidjeti njegovu zlocudnost.


registracija
2/1/11

prohujalo, 06.06.11. 07:40

osobno mu zelim malo poduzi zivot-ali tamo gdje je sada. Samo se nadam da ce da kaze istinu, sto ce svima nama pomoci da bolje sagledamo istinu, a mozda pomogne da se nogometna ekipa popuni novim igracima u Hagu.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika