Objavljeno u Nacionalu br. 812, 2011-06-07

Autor: Marko Biočina

LIBERALI U LOVU NA UMIROVLJENIKE

HSLS predlaže uvođenje socijalne mirovine od 700 kuna

DARINKO KOSOR 
smatra da se kroz
reformu mirovinskog sustava mora poticati
kasniji odlazak hrvatskih građana u mirovinuDARINKO KOSOR smatra da se kroz reformu mirovinskog sustava mora poticati kasniji odlazak hrvatskih građana u mirovinuHrvatska socijalno-liberalna stranka pod vodstvom Darinka Kosora posljednjih mjeseci u anketama bilježi rast popularnosti, a čini se da je dio izborne strategije stranke i privlačenje glasova sadašnjih i budućih umirovljenika. Naime, stranka je nedavno predstavila svoj program vezan za mirovinsku reformu, kojem je cilj poboljšanje broja umirovljenih i radno aktivnih u Hrvatskoj. Tako HSLS predlaže da svi građani koji su se odlučili za Drugi mirovinski stup u iduće dvije godine imaju pravo izbora da u mirovinu mogu otići i po uvjetima iz Prvog stupa, kako bi bila izbjegnuta situacija da za desetak godina imaju i 20 posto nižu mirovinu od onih koji mirovinu primaju po modelu I. stupa.

U stranci očekuju da će taj prijedlog naići na podršku javnosti te stoga sredinom lipnja planiraju organizirati veliku peticiju u 150 gradova i općina diljem Hrvatske. Drugi važan prijedlog HSLS-a vezan za umirovljenike jest uvođenje socijalnih mirovina za građane starije od 65 godina koji nemaju imovine ili prihoda. Socijalna mirovina iznosila bi 700 kuna, a dodatni uvjet za isplatu bilo bi 40 godina neprekinutog boravka ili 50 godina boravka s prekidima u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika