09.06.2011. / 10:30

Autor: Nacional.hr

Šešeljev cirkus se nastavlja: 'Idealno bi bilo da me osudite na smrt'

Mada je na početku naveo kako bi bilo najbolje da ga osude na smrt, lider SRS je, na kraju ipak sugerirao kako bi bilo pravedno da bude oslobođen

U završnoj riječi na drugom suđenju Vojislavu Šešelju za nepoštivanje suda, tužilac-prijatelj suda Bruce MacFarlane ocijenio je kako bi adekvatna kazna bila tri godine zatvora, no optuženi Šešelj je predložio da bude osuđen na smrt.

"To bi bio idealan kraj moje političke i pravne karijere", izjavio je Šešelj, prenose srpski mediji. Svoje završne riječi Šešelj je započeo osporavanjem legalnosti Haškog suda. Osvrnuo se i na kaznu od 15 mjeseci zatvora, koja mu je izrečena za nepoštivanje suda. Šešelj je naveo da su u svim drugim takvim suđenjima kazne bile "do četiri mjeseca zatvora ili simbolične novčane kazne".

Mada je na početku naveo kako bi bilo najbolje da ga osude na smrt, lider SRS je, na kraju ipak sugerirao kako bi bilo pravedno da bude oslobođen, ponavljajući istovremeno da mu je cilj uništiti Haški sud te da ga presuda ne zanima, piše Blic.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 09.06.11. 11:29

Evo i ja se slažem.
To bi stvarno bilo idealno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika