09.06.2011. / 16:48

Autor: Totalsport

Ragbi 7: Izbornik popisao reprezentativce za EP

Cilj hrvatske pomlađene reprezentacije je da se ove godine zadrži u grupi A i stekne iskustvo nastupima u ragbiju 7 kako bi se u sljedećoj godini pojačani igračima iz inozemstva plasirali u Grand prix grupu (12 najboljih reprezentacija Europe) te time stvorili uvjete za ulazak u kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janieru 2016

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNakon završetka sezone u ragbiju XV, te odigranih nekoliko turnira u ragbiju 7 izbornik reprezentacije ragbi 7, Vlado Ursić, odabrao je 10 igrača koji će otputovati na prvi od dvaju turnira Europskog prvenstva u ragbiju 7 skupine A.

Ovogodišnje EP skupine A u ragbiju 7 sastoji se od 2 turnira od kojih će se jedan održati 11. i 12. lipnja u Gdanjsku (Poljska), a drugi drugog i trećeg srpnja u Heidelbergu (Njemačka). Uz Hrvatsku, u skupini A nalaze se još i reprezentacije Litve, Poljske, Njemačke, Češke, Cipra, Izraela, Andore, Danske, Belgije i Švedske.

Cilj hrvatske pomlađene reprezentacije je da se ove godine zadrži u grupi A i stekne iskustvo nastupima u ragbiju 7 kako bi se u sljedećoj godini pojačani igračima iz inozemstva plasirali u Grand prix grupu (12 najboljih reprezentacija Europe) te time stvorili uvjete za ulazak u kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janieru 2016.

Popis reprezentativaca:

Plazibat, Ante, RK Nada
Draganić, Kristijan, RK Zagreb
Muhoberec, Denis, RK Mladost
Mihalj, Andrej Josip, RK Mladost
Antić, Vedran, RK Nada
Matić, Špiro, RK Nada
Jurišić, Nik, RK Mladost
Olujić, Ante, RK Nada
Pavešić, Nikola, RK Vilani
Buzov, Tonči, RK Nada

Ragbi na pijesku

Završetkom prvenstva hrvatske u ragbiju XV i ragbiju 7 ragbijaši će u šestom mjesecu odigrati 2 turnira ragbija na pijesku. Prvi turnir odigrat će se 11. lipnja na plaži Kantrida u Rijeci. Turnir počinje u 12 sati, a veliko finale odigrat će se u 19.30.

Također ovom prilikom želimo najaviti da će se ove godine 25. lipnja na Jarunu održati i "Drugi Zagreb beach rugby" . Prošlogodišnji turnir odigrao se u odličnoj organizaciji te je sudjelovalo 12 ekipa iz 4 zemlje. Ove godine uz seniorske, na turniru će nastupiti ekipe do 12 godina te ženske ekipe.

Vezane vijesti

Kranjčar zadobio ozljedu koljena

Kranjčar zadobio ozljedu koljena

Niko Kranjčar je u srijedu za vrijeme treninga zadobio ozljedu koljena desne noge, ali bi trebao biti spreman za Europsko prvenstvo, javlja HNS.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika