10.06.2011. / 12:23

Autor: Totalsport

TBL doigravanje: Galatasaray smanjio, Ukić zabio 18

U redovima gostujuće momčadi i aktualnih prvaka, koje s klupe vodi hrvatski stručnjak Neven Spahija, ponajbolji je igrač na parketu bio Roko Leni Ukić

Roko Leni UkićRoko Leni UkićU trećem dvoboju finalne serije doigravanja za košarkaškog prvaka Turske Galatasaray je kao domaćin slavio 97-93 smanjivši vodstvo Fenerbahçea na 2-1.

U redovima gostujuće momčadi i aktualnih prvaka, koje s klupe vodi hrvatski stručnjak Neven Spahija, ponajbolji je igrač na parketu bio Roko Leni Ukić. Za 33 minute ubacio je 18 poena (7-10 za dva, 0-3 šut za tri poena) uz četiri skoka, tri asistencije, jednu osvojenu i četiri izgubljene lopte. Marko Tomas odigrao je nepunih 25 minuta ubacivši pet koševa (2-2 za dva, 0-4 šut za tri poena) uz tri skoka i jednu asistenciju.

Ömer Onan ubacio je također 18, a Darjuš Lavrinovič 16 koševa uz šest koševa. Statistički najbolji Spahijin igrač bio je Emir Preldžić s 12 koševa, šest skokova, pet asistencija, tri osvojene i niti jednom izgubljenom loptom.

U pobjedničkom sastavu Ermal Kürtoglu ubacio je 20, a Jerry Jamar Johnson 18 poena uz tri skoka i šest asistencija. Double-double učinak (14 koševa, 10 skokova) ostvario je Joshua Ian Shipp.

Lukša Andrić za 16 je minuta ubacio 10 poena (2-5 šut za dva, 0-1 za tri poena) uz četiri skoka.

Četvrta utakmica serije koja se igra na četiri dobivene utakmice igra se u subotu ponovno na Galatasarayevu parketu.

TBL doigravanje, finale:

Galatasaray - Fenerbahçe 97-93,

Fenerbahçe vodi 2-1 u seriji

Vezane vijesti

TBL: Beşiktaş osigurao tri meč lopte

TBL: Beşiktaş osigurao tri meč lopte

Košarkaši Beşiktaşa su pobjedom 81-55 protiv Efes Anadolua, u četvrtoj utakmici finala doigravanja turskog prvenstva, poveli s 3-1 i osigurali su tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika