Objavljeno u Nacionalu br. 814, 2011-06-20

Autor: Marko Biočina

BRITANSKI MEDIJI NAJAVLJUJU TRANSFER NAJSKUPLJEG HRVATSKOG NOGOMETAŠA U POVIJESTI

Luku Modrića novi klub platit će oko 35 mil. funti

Već za nekoliko tjedana Luka Modrić mogao bi postati najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti. Iako zasad u londonskom nogometnom klubu Tottenham, gdje Modrić trenutačno igra, tvrde kako ga ne namjeravaju prodati, britanski novinari procjenjuju da je to samo dio progovaračke strategije oko cijene i kako će gotovo sigurno Modrić sljedeće sezone nastupati za drugi klub. Glavni interesenti za dovođenje Modrića u svoje redove su dva kluba iz Manchestera - United i City, te londonski Chelsea, a transfer bi mogao iznositi oko 35 milijuna funti. Radi se o golemom iznosu, pri aktualnom tečaju funte otprilike 295 milijuna kuna. Takav trošak i u okvirima hrvatskog državnog proračuna mogao bi se smatrati značajnom rashodovnom stavkom.

ŠTOVIŠE, prema Nacionalovu kratkom izračunu ispada da bi budući Modrićev poslodavac jednakom količinom novca što je uložena u njega mogao izgraditi gotovo 6 kilometara autoceste u Hrvatskoj, izgraditi superluksuzni hotel od 250 soba u Istri, napraviti 11 opremljenih vrtića u Zagrebu ili izgraditi više od tisuću stanova u Zagrebu. Iz toga jasno proizlazi da je trgovina nogometašima trenutačno jedan od unosnijih poslova, a i zašto je svojedobno Zdravko Mamić prodao dobar dio svojih drugih biznisa kako bi mogao kroz Dinamo razvijati igrače iz vlastite agencije. Jedan od takvih je i Luka Modrić.

Vezane vijesti

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Španjolski prvak Real Madrid spreman je platiti Tottenhamu 30 milijuna funti za hrvatskog veznog nogometaša Luku Modrića, navodi u petak Daily… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika