19.06.2011. / 15:25

Autor: Hina

Mostar: HDZ i SNSD neće razgovarati s Kukićem kao mandatarom

Mandatar za sastav Vijeća ministara BiH Slavo Kukić, kojega je predložila skupina stranaka okupljena oko SDP-a, započeo je u subotu razgovore s predstavnicima političkih stranaka koje imaju zastupnike u državnome Parlamentu, prenose u nedjelju tiskani mediji u BiH objavljujući da čelništvo dva HDZ-a i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) neće razgovarati s kandidatom koji nije izraz legitimne hrvatske političke volje.

Slavo KukićSlavo KukićMandatar za sastav Vijeća ministara BiH Slavo Kukić, kojega je predložila skupina stranaka okupljena oko SDP-a, započeo je u subotu razgovore s predstavnicima političkih stranaka koje imaju zastupnike u državnome Parlamentu, prenose u nedjelju tiskani mediji u BiH objavljujući da čelništvo dva HDZ-a i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) neće razgovarati s kandidatom koji nije izraz legitimne hrvatske političke volje.

Kukić se najprije susreo s predsjednikom Demokratske narodne zajednice Rifatom Dolićem u Velikoj Kladuši kazavši da bi seriju razgovora trebalo nastaviti do srijede.

"Predviđeno je da parlamentarno Povjerenstvo za pripremu izbora Vijeća ministara BiH zasjeda u četvrtak. Nisam izgubio optimizam ni nakon izjava da se sa mnom ne kani razgovarati, jer su ovoj zemlji definitivno razgovori potrebni", rekao je Kukić kako ga prenosi Dnevni avaz.

Zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Nikola Lovrinović rekao kako nitko iz dva HDZ-a nema namjeru odazvati se 'na razgovore s kandidatom za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Slavom Kukićem".

Po njegovim riječima jedino je prihvatljivo da novi predsjedavajući Vijeća ministara dođe iz reda dva HDZ-a za koje je na posljednjim izborima glasao najveći broj Hrvata u BiH. Identičnog su stajališta i u SNSD-u Milorda Dodika.

"Nitko iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata neće se sastati s kandidatom za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Slavom Kukićem i razgovarati o njegovom programu", izjavila je zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Za petak najavljena sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj se trebalo glasovati o potvrdi mandatara za Vijeća ministara BiH odgođena je za tjedan dana iako su se tome protivile ključne hrvatske i srpske stranke.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika