20.06.2011. / 13:02

Autor: Nacional.hr

Humanitarni koncert za Miroslava Mimija Kiša: Hladno Pivo, Zabranjeno pušenje i mnogi drugi

Poznati hrvatski bendovi besplatno nastupaju za pomoć oboljelom sisačkom fotoreporteru

Udruga profesionalnih fotoreportera pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć svom unesrećenom kolegi, Miroslavu Mimiju Kišu. Sisački fotoreporter krajem travnja je doživio moždani udar sa težim posljedicama. Trenutno se nalazi na rehabilitaciji, gdje malim koracima kreće ka oporavku. Miroslav je poznati sisački fotograf, a svojim radom zabilježio je mnoge trenutke i vizure Siska te okolice, te se može pohvaliti i najboljom sportskom novinskom fotografijom za 2009. g. u Hrvatskoj.

Prije ovog nemilog događaja Miroslav je duže vrijeme bio bez stalnog zaposlenja, te je uz ženin krojački salon nekako iznalazio načine da prehrani obitelj sa dvoje djece. Od kada je na bolovanju, obitelj je suočena sa nemogućnošću otplate dugova, a čeka ih još i visoka cijena rehabilitacije kako bi se Mimi što bolje oporavio. Znajući da je njihova situacija kritična i da im je pomoć prijeko potrebna, njegovi kolege i sugrađani začeli su humanitarnu akciju pod okriljem Zbora fotoreportera Hrvatske, čiji je cilj osigurati Miroslavu prijeko potrebnu rehabilitaciju, a njegovoj obitelji normalno funkcioniranje.

Pored prikupljanja donacija od fizičkih i pravnih osoba, u rekordnom roku organiziran je veliki humanitarni koncert u Sisku, u četvrtak 30.06. Mjesto održavanja je sisačka tržnica Kontroba, natkriveni prostor u koji stane cca 5.000 ljudi. Koncert počinje u 21h, a cijena ulaznice će biti simboličnih 25 kn. Karte i pića će se prodavati po popularnim cijenama kako bi privukli što više gostiju i prikupili veću svotu pomoći obitelji Kiš.

Glavni akteri koncerta su grupe The Beat Fleet, Hladno Pivo, Zabranjeno pušenje i sisački Vobler. Sve grupe pristale su nastupiti besplatno i pokazale humanitarno srce te omogućile uspjeh ove akcije. Ulaznice se prodaju preko Eventima, u Default Caffeu i Foto klubu Siscia u Sisku od 21.06. te na dan koncerta 30.06. na ulazu u tržnicu. Svi prihodi od ulaznica namijenjeni su obitelji Kiš i biti će uplaćeni na njihov žiro račun 2484008-3113078303.

Zbor fotoreportera zahvaljuje se svim dobrim ljudima koji su se bezrezervno uključili u ostvarenje ove akcije, bilo kroz donacije ili usluge. Na koncertu se očekuje veliki odaziv građana Siska i okolice te svih ljubitelja dobre rock svirke koji na ovom događaju mogu uživati u popularnim bendovima i istovremeno biti humanitarno aktivni.

Vezane vijesti

"Play & pray for Japan" humanitarni koncert za Japan zagrebačke filharmonije

"Play & pray for Japan" humanitarni koncert za Japan zagrebačke filharmonije

Zagrebačka filharmonija 4. travnja održat će u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu u 20 sati veliki humanitarni koncert za pomoć Japanu.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika