20.06.2011. / 17:44

Autor: Totalsport

EP košarkašica: Hrvatice prosule pobjedu protiv Latvijki

Najefikasnija kod Hrvatske bila je Jelena Ivezić s 14 koševa, a dvoznamenkaste su bile i Luca Ivanković s 12, te Antonija Mišura s 10 koševa

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska ženska košarkaška reprezentacija poražena je u 3. kolu skupine D Europskog prvenstva u Poljskoj od Latvije sa 67-61 i tako kompromitirala svoje izglede u plasman u daljnji tijek natjecanja.

Utakmicu punu oscilacija odigrala je Hrvatska, a šest minuta prije kraja treće četvrtine nakon koša Ivezić imala je prednost od čak 15 koševa razlike (51-36). Međutim, tada su naše igračice nestale s terena, dopustile Latvijkama seriju 13-0 i do kraja susreta ubacile su tek deset koševa.

U posljednju četvrtinu Hrvatska je ušla s vodstvom 53-51, no puno tehničkih grešaka u napadu, kao i propusti u obrani doveli su Latvijke do trijumfa.

Najefikasnija kod Hrvatske bila je Jelena Ivezić s 14 koševa, a dvoznamenkaste su bile i Luca Ivanković s 12, te Antonija Mišura s 10 koševa. Latvijke je predvodila Gunta Basko sa 16 koševa.

Ovakvim ishodom reprezentacija pod vodstvom izbornika Stipe Bralića mora se nadati pobjedi Francuske nad Grčkom za plasman dalje. Utakmica između spomenutih reprezentacija na rasporedu je večeras u 20.30h.

EP košarkašica, skupina D, 3. kolo:

Hrvatska - Latvija 61-67 (41-34)

Francuska - Grčka (20.30h)

Redoslijed: 1. Latvija 2-1, 2. Francuska 1-1 (-1), 3. Grčka 1-1 (-1), 4. Hrvatska 1-2

Vezane vijesti

Latvijci na referendumu premoćno odbacili ruski

Latvijci na referendumu premoćno odbacili ruski

Latvijci su u subotu premoćnom većinom glasova na referendumu odbacili prijedlog da ruski postane drugi službeni jezik u toj bivšoj sovjetskoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika