20.06.2011. / 17:54

Autor: Hina

Škot bacio u zahod novčanice misleći da su lažne

Škot, poslovni čovjek, bacio je u zahodsku školjku novčanice od dvadeset funta (22 eura) za koje je njegova banka mislila da su lažne, da bi nakon nekoliko dana doznao da potonja ipak nije bila u pravu, piše Daily Telegraph u ponedjeljak.

Škot se želio riješiti lažnih novčanicaŠkot se želio riješiti lažnih novčanicaŠkot, poslovni čovjek, bacio je u zahodsku školjku novčanice od dvadeset funta (22 eura) za koje je njegova banka mislila da su lažne, da bi nakon nekoliko dana doznao da potonja ipak nije bila u pravu, piše Daily Telegraph u ponedjeljak.

Čovjek koji živi na otoku Lewisu, na Hebridima, ostao je tako bez dvjestotinjak funta koje je, rekao je, podigao s bankomata, a banka ih nije htjela primiti misleći da su novčanice krivotvorene.

Ni druge banke na tom području nisu htjele primiti novac, pošto su upozorene da u tom sektoru 'operiraju' krivotvoritelji.

"Potrgao sam novčanice i bacio ih u zahod jer nisam htio da ostanu u optjecaju", rekao je za list poslovni čovjek koji je htio ostati anoniman.

Nažalost, provjerom koju je naknadno provela britanska agencija za suzbijanje organiziranog kriminala, pokazalo se - ali prekasno - da su novčanice bile prave.

Škot se sada pita tko će mu naknaditi štetu i žali se na "nedostatnu stručnost osoblja banke u otkrivanju lažnog novca".

Odgovarajući na upit lista, glasnogovornik banke rekao je da ova raspolaže "sigurnim postupcima provjere koji su u skladu s propisima na snazi u tom sektoru".

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 21.06.11. 08:06

pa šta jebote neš ti 200 funti jebote nebitno totalno šta svi prepisujete još ovakve gluposti... i mislim kako je to došlo u novine nakon što je bacio išao je odmah nazvati novianra da to napiše totalno retardirano


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika