21.06.2011. / 19:04

Autor: Hina

Cameron: Britanija u Libiji može ostati koliko je potrebno

Britanija može održavati svoju vojnu kampanju u Libiji koliko je potrebno, rekao je u utorak britanski premijer David Cameron odgovarajući na dvojbe među višim britanskim vojnim časnicima o tome koliko dugo Velika Britanija može ostati vojno uključena.

David CameronDavid CameronBritanija može održavati svoju vojnu kampanju u Libiji koliko je potrebno, rekao je u utorak britanski premijer David Cameron odgovarajući na dvojbe među višim britanskim vojnim časnicima o tome koliko dugo Velika Britanija može ostati vojno uključena.

"Potpuno sam uvjeren da možemo održati taj pritisak, mi možemo održavati tu misiju koliko je potrebno", rekao je Cameron na konferenciji za tisak. "Vrijeme je na našoj, a ne Gadafijevoj, strani".

Britanski vojni čelnici požalili su se na pritisak borbe na dvije bojišnice, u Afganistanu i u Libiji, dok se oružane snage suočavaju sa smanjenjem izdvajanja za vojsku kako bi se ograničio proračunski manjak.

U utorak je list Daily Telegraph prenio izvješće zapovjednika zračnih snaga (RAF) Simona Bryanta u kojemu kaže da su zračne snage u mnogim područjima "pregrijane" i da je moral među zrakoplovcima slab.

Bryant, koji vodi borbene operacije RAF-a, ocijenio je da će sposobnost zračnih snaga da odgovore na nepredviđene događaje biti narušena ako kampanja u Libiji potraje i nakon rujna, izvijestio je Daily Telegraph.

Izvještaj je predan članovima parlamenta prošli mjesec, napisao je list.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 21.06.11. 21:12

Ili ..............................
Dok ima
NAFTE !!!!!!!!!!!!!!!


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 22.06.11. 08:16

i ponovo i to u dvadest i prvom stoljecu Englezi poceli s osvajanjem africkih drzava,kolonijalisti se ponovo probudili,a cjeli se svjet borijo ko protiv toga,gamad ostaje gamad.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika