22.06.2011. / 12:12

Autor: Hina

Video: Druga noć sukoba u Belfastu

Fotograf britanske agencije Press Association ustrijeljen je u nogu i još su dvije osobe ozlijeđene u utorak u Belfastu, u drugoj uzastopnoj noći sukoba između protestanata i katolika.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaFotograf britanske agencije Press Association ustrijeljen je u nogu i još su dvije osobe ozlijeđene u utorak u Belfastu, u drugoj uzastopnoj noći sukoba između protestanata i katolika.

Policija je u srijedu priopćila da je oko 700 ljudi sudjelovalo u obračunu Molotvljevim koktelima, petardama, kamenjem i drugim predmetima u četvrti Newtonards u istočnom Belfastu. Noć prije dvije su osobe završile u bolnici s prostrijelnim ranama nakon obračuna kojeg političari opisuju najgorim u tom dijelu Belfasta u posljednjem desteljeću.

Još nije poznato tko je fotografa PA-a sinoć metkom ranio u nogu. Druge dvije osobe završile su u bolnici zbog opekotina. Policija, koja je četvrt dovela znatna pojačanja, suzavcem i dimnim bombama zaustavila je obračun.

Do nasilja dolazi uoči početka tradicionalne sezone protestantskih parada u istočnom Belfastu, naseljenom većinom protestantima, ali uz velike katoličke enklave, koje su i ranije znale dovesti do teških sukoba dviju strana. Paradama se obilježavaju britanske pobjede nad katolicima u povijesti, koje protestanti smatraju dijelom svoga kulturnog identiteta, a katolici na njih gledaju kao na provokaciju.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika