24.06.2011. / 07:45

Autor: Hina

Britanija u Libiji potrošila 420 milijuna dolara, pola samo na streljivo

Britanska vojna operacija u Libiji stajala je do sada 420 milijuna dolara a polovica od toga iznosa potrošena je na streljivo, kazao je u četvrtak britanski ministar obrane Liam Fox.

David CameronDavid CameronBritanska vojna operacija u Libiji stajala je do sada 420 milijuna dolara a polovica od toga iznosa potrošena je na streljivo, kazao je u četvrtak britanski ministar obrane Liam Fox.

Fox je u pisanoj izjavi parlamentu napisao da je vojna operacija u Libiji Veliku Britaniju dosada stajala 420 milijuna dolara.

Velika Britanija sudjeluje u NATO-voj operaciji u Libiji koja traje od ožujka.

Britanska vlada prvo je procijenila da će operacija stajati nekoliko desetaka milijuna dolara no prošloga je tjedna ministarstvo financija objavilo da bi se iznosi mogli kretati u "stotinama milijuna".

Ranije ovog tjedna britanski premijer David Cameron kazao je da bi Britanija mogla nastaviti sudjelovati u vojnoj kampanji u Libiji sve dok to bude potrebno.

Britanski vojni dužnosnici žalili su se zbog pritisaka borbe na dvije bojišnice - u Afganistanu i protiv libijskog vođe Muamera Gadafija.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika