28.06.2011. / 13:01

Autor: Nacional.hr

Oracle u fiskalnoj 2011. godini povećao dobit za 39 posto

"U zadnjem kvartalu smo ostvarili stopu rasta novih softverskih licenci od 19 posto, gotovo isključivo organskim rastom", rekla je Oracleova predsjednica i glavna financijska direktorica Safra Catz

Marin TadićMarin TadićOracle je objavio poslovne rezultate za zadnji kvartal te cijelu fiskalnu 2011. godinu, prema kojima su ukupni prihodi kompanije u fiskalnoj godini porasli za 33 posto na 35,6 milijardi dolara, pri čemu je ostvarena dobit od 8,5 milijardi dolara, što je rast od 39 posto u odnosu na proteklu godinu. Razloge ovog rasta treba tražiti u činjenici da je značajan dio prihoda ostvaren od prodaje baza podataka čiji poslovni segment bilježi najveći rast u posljednjih deset godina, kao i rekordnoj prodaji softvera u posljednjem tromjesečju.

U zadnjem kvartalu zabilježen je rast prihoda za 13 posto na 10,8 milijardi dolara, dok je dobit tvrtke bila 3,2 milijarde dolara, što predstavlja rast od 36 posto u odnosu na isti kvartal godinu ranije. Prihodi od prodaje licenci za novi softver narasli su 19 posto, od nadogradnje softvera i podrške 15 posto, dok su prihodi od prodaje hardverskih sustava zabilježili blagi pad od 6 posto.

"U zadnjem kvartalu smo ostvarili stopu rasta novih softverskih licenci od 19 posto, gotovo isključivo organskim rastom", rekla je Oracleova predsjednica i glavna financijska direktorica Safra Catz. "Zahvaljujući takvom snažnom rastu, uz neprestano poboljšanje učinkovitosti poslovanja, uspjeli smo u zadnjem kvartalu ostvariti operativnu maržu od 48 posto. Rezultati jasno pokazuju da su nadmašena čak i naša, inače vrlo velika, očekivanja od Sunovog poslovanja."

„U Hrvatskoj su tvrtke i ove godine nastavile sa širenjem korištenja Oracle rješenja i proizvoda. Prostor za rast u narednom razdoblju, između ostaloga, vidimo u tvrtkama koje se nalaze ili pak planiraju proces konsolidacije te žele najučinkovitija tehnička rješenja, koja će im, osim ušteda, omogućiti da na optimalan način dođu do svojih financijskih pokazatelja. Primjetan je i trend širenja Oracle partnerske mreže, što je svakako rezultat naših nastojanja da pružimo podršku lokalnim kompanijama u primjeni Oracle integriranih, softverskih i hardverskih rješenja", istaknuo je Marin Tadić, generalni direktor Oracle Hrvatska.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika