28.06.2011. / 15:38

Autor: Hina

Traikov: Bugarska će dobiti 74 milijuna eura za zatvaranje nuklearnih reaktora

Bugarska će dobiti dodatnih 73,8 milijuna eura za zatvaranje, pod pritiskom Bruxellesa, četiri reaktora nuklearne centrale Kozlodoj, objavio je u utorak bugarski ministar gospodarstva i energije Traiko Traikov.

Bugarska će zatvoriti četiri reaktoraBugarska će zatvoriti četiri reaktoraBugarska će dobiti dodatnih 73,8 milijuna eura za zatvaranje, pod pritiskom Bruxellesa, četiri reaktora nuklearne centrale Kozlodoj, objavio je u utorak bugarski ministar gospodarstva i energije Traiko Traikov.

Europska unija već je Bugarskoj 2003. i 2006. dala gotovo 575 milijuna eura za zatvaranje četiri reaktora nuklearne centrale.

Od tog iznosa, 312,7 milijuna eura bilo je namijenjeno sektoru nuklearne energije, a ostatak za modernizaciju termocentrala i razvoj energetske mreže.

"Neki na ovaj novac gledaju kao na novac za zatvaranje naših nuklearnih reaktora, za nas radi se o novcu za obnovu i modernizaciju bugarskog energetskog sektora", rekao je Traikov.

Sofija je između ostaloga zatražila dodatnih 450 milijuna eura u okviru sljedećeg proračuna EU za razdoblje od 2013-2020., dodao je Traikov.

Centrala Kozlodoj trenutačno radi s dva modernija reaktora.

Vezane vijesti

Dva kostura potencijalnih vampira pronađena u Bugarskoj

Dva kostura potencijalnih vampira pronađena u Bugarskoj

Dva kostura probodena željeznim kolcem čime se, prema drevnom vjerovanju, sprječavalo mrtve da se preobraze u vampire, pronađena su u bugarskome… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika