29.06.2011. / 14:40

Autor: Nacional.hr

U Britaniji najavljen štrajk u državnim službama zbog mirovinske reforme

Oko 600 000 učitelja i državnih službenika prosvjeduje zbog povećanja izdataka za mirovinu i produljenja dobne granice za mirovinu

David CameronDavid CameronU četvrtak u Velikoj Britaniji počinje štrajk zaposlenih u državnim službama, kojima će se pridružiti zaposleni u prometu i prosvjeti, izvještava BBC.

Institucije upozoravaju putnike kako se mogu očekivati zastoji u zračnom prometu i lukama. Oko 600 000 učitelja i državnih službenika prosvjeduje zbog povećanja izdataka za mirovinu i produljenja dobne granice za mirovinu.

Britanski premijer David Cameron obratio se zastupnicima naglašavajući kako nema potrebe za štrajkom i kako su vladini planovi 'pošteni prema poreznim obveznicima' i onima zaposlenim u državnim službama.

"Vjerujem kako nema potrebe za sutrašnjom industrijskom akcijom, zato jer pregovori još uvijek traju. Samo manjina sindikalnih udruga odlučila se na štrajk", izajvio je Cameron odgovarajući na zastupnička pitanja.

"Štrajkovi neće pomoći milijunima članova sindikalnog pokreta, kao ni zemlji", rekao je zamjenik premijera Nick Clegg.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika