30.06.2011. / 11:18

Autor: Hina

Vlasnik Birmingham Cityja optužen za pranje novca

Istraga vođena u Hong Kongu je otkrila da je 720 milijuna hongkoških dolara (95 milijuna američkih dolara), nepoznatog porijekla, prebačeno preko Yeungovih računa

Carson Yeung (Wikipedia)Carson Yeung (Wikipedia)Carson Yeung (51), vlasnik engleskog nogometnog kluba Birmingham City, optužen je u utorak za pranje novcana sudu u Hong Kongu.

Istraga vođena u Hong Kongu je otkrila da je 720 milijuna hongkoških dolara (95 milijuna američkih dolara), nepoznatog porijekla, prebačeno preko Yeungovih računa.

Frizer koji je postao tajkun je kupio Birmingham City u listopadu 2009. za 81 milijuna funti (130 milijuna američkih dolara) nakon što je klub prešao u Premier Leagueu. Prošle je godine taj klub osvojio Liga kup, njihov prvi veći trofej od 1963., čime se kvalificirao u Europsku ligu iduće sezone, ali je prvenstvo završio ispadanjem u drugu ligu.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika