30.06.2011. / 11:33

Autor: Totalsport

Obradoviću drugi puta trofej Aleksandar Gomeljski

S osam titula prvaka Europe, Obradović je već za dvostruko nadmašio četvoricu stručnjaka koji dijele drugo mjesto, a jedan od njih je upravo i Aleksandar Gomeljski, po kojem nagrada za najboljeg trenera Eurolige i nosi naziv

Željko Obradović Željko Obradović Srpski 50-godišnji košarkaški stručnjak Željko Obradović proglašen je za najboljeg trenera Europe u prošloj sezoni. Euroligin trofej Aleksandar Gomeljski, utemeljen 2005. godine, osvojio je drugi puta u karijeri, nakon 2007. godine.

Minule sezone je Obradović vodio momčad atenskog Panathiniakosa do naslova europskog prvaka. Zajedno im je to bio peti takav naslov, treći u zadnjih pet sezona, a Obradoviću ukupno osmi, jer je po jedan osvajao s Partizanom, Joventutom i Real Madridom.

S osam titula prvaka Europe, Obradović je već za dvostruko nadmašio četvoricu stručnjaka koji dijele drugo mjesto, a jedan od njih je upravo i Aleksandar Gomeljski, po kojem nagrada za najboljeg trenera Eurolige i nosi naziv.

Inače, najboljeg trenera svojim glasovima biraju svi treneri klubova koji su participirali u Euroligi. Drugo mjesto osvojio je David Blatt, trener Maccabija iz Tel Aviva, kluba kojeg je Panatninaikos pobijedio u finalu Final Foura u Barceloni sa 78-70. Treći je Simone Pianigiani, trener Montepaschija iz Siene, koji je na Final Fouru osvojio treće mjesto.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika