30.06.2011. / 14:04

Autor: Totalsport

Ciboni pozivnica za kvalifikacije Eurolige

Prvotno je bilo predviđeno da se dodijele samo dvije pozivnice za kvalifikacije, ali se potom oslobodilo jedno mjesto u glavnom ždrijebu, budući da je rimska Lottomatica izgubila A-licencu, a otvorila su se i dodatna tri mjesta u kvalifikacijama zbog odustajanja Budivelnika (Ukrajina), Krke (Slovenija) i Zorg en Zekerheid Leidena (Nizozemska)

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKošarkaška Euroliga je u četvrtak i službeno potvrdila da je zagrebačka Cibona dobila pozivnicu za kvalifikacije toga natjecanja za sljedeću sezonu. Pozivnica za glavni ždrijeb je uručena Armani Jeansu iz Milana.

Prvotno je bilo predviđeno da se dodijele samo dvije pozivnice za kvalifikacije, ali se potom oslobodilo jedno mjesto u glavnom ždrijebu, budući da je rimska Lottomatica izgubila A-licencu, a otvorila su se i dodatna tri mjesta u kvalifikacijama zbog odustajanja Budivelnika (Ukrajina), Krke (Slovenija) i Zorg en Zekerheid Leidena (Nizozemska).

Euroliga je zbog toga izravan ulazak u jednu od skupina regularnog dijela sezone omogućila Armani Jeansu, dok su francuski ASVEL i njemačka Alba dobili "originalne" pozivnice za kvalifikacije. One koje su se naknadno oslobodile pripale su Ciboni, koja je dosad nastupila u svim izdanjima Eurolige, te poljskom Turowu i ukrajinskom Donjecku.

Sve momčadi u natjecanju mora još službeno potvrditi generalna skupština Eurolige koja će se sastati u Barceloni 6. srpnja, dan uoči ždrijeba. Podsjetimo, svoje je mjesto u najelitnijem europskom klupskom natjecanju osigurao hrvatski prvak Zagreb, a prođe li Cibona kvalifikacije, Hrvatska bi mogla imati dva predstavnika.

Vezane vijesti

WTA Madrid: Šarapova prva četvrtfinalistica

WTA Madrid: Šarapova prva četvrtfinalistica

Francuska tenisačica Marija Šarapova prva je četvrtfinalistica WTA turnira u Madridu koji se ovog tjedna igra na plavoj zemljanoj podlozi. Lijepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika