02.07.2011. / 13:23

Autor: Hina

Clinton: Gadafi mora otići s vlasti a ne prijetiti

Libijski čelnik Moamer Gadafi mora olakšati tranziciju i napustiti vlast a ne prijetiti, kazala je u subotu američka državna tajnica Hillary Clinton, reagirajući na prijetnje libijskog čelnika da će se osvetiti Europi.

Hillary ClintonHillary ClintonLibijski čelnik Moamer Gadafi mora olakšati tranziciju i napustiti vlast a ne prijetiti, kazala je u subotu američka državna tajnica Hillary Clinton, reagirajući na prijetnje libijskog čelnika da će se osvetiti Europi.

Potpora Afrike operaciji u Libiji "snažna je i nastavlja rasti", dodala je, unatoč odluci Afričke unije da ne poštuje uhidbeni nalog za Gadafijem.

Gadafi je zaprijetio da će "bitku prenijeti u Europu" ako NATO ne prekine napade.

"Odgovor Europe je da će nastaviti raditi s jednakom odlučnošću" i zadržati "jednak politički i vojni pritisak", rekla je njezina španjolska kolegica Trinidad Jimenez.

Vezane vijesti

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u subotu su se složili oko potrebe suradnje kada je riječ o… Više

Komentari

registracija
15/3/08

Sandzo, 02.07.11. 13:48

ne znam sto je ovoj cionistikinji? pa zar su ameri mislili da ce im se sam predat na pladnju? neka ICC posalje isto pismo Bushu i Blairu za njihove ratne zloccine. Ali, sipak.


registracija
3/6/11

skaraica, 02.07.11. 17:08

Predlažem nositeljima slobode i demokracije da bez milosti uporabe nuklearno oružje.Dosta je bilo humanosti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika