02.07.2011. / 16:18

Autor: Hina

Anglikanci preispituju odnos prema homoseksualizmu

Anglikanska crkva odlučit će "mogu li svećenici u civilnom partnerstvu biti izabrani na položaj svećenika", istaknuo je svećenik u Norwichu Graham James koji je govorio u ime crkve

IlustracijaIlustracijaAnglikanska crkva preispitat će svoj stav o homoseksualnim odnosima i razmotriti mogućnost da dopusti homoseksualcima da postanu svećenici, što je predmet koji već godinama razjedinjuje aglikansku zajednicu, piše u službenom dokumentu od subote.

"Prošlo je šest godina otkad je objavljena pastoralna deklaracija, kao reakcija na civilno partnerstvo" homoseksualaca u Velikoj Britaniji u prosincu 2005., podsjeća Anglikanska crkva u priopćenju.

"Priprema tog dokumenta bila je zadnja prilika za Crkvu da se dugoročno pozabavi pitanjem istospolnih odnosa. Odlučili smo da je vrijeme da se preispita ta izjava", dodalje se u priopćenju.

Anglikanska crkva odlučit će "mogu li svećenici u civilnom partnerstvu biti izabrani na položaj svećenika", istaknuo je svećenik u Norwichu Graham James koji je govorio u ime crkve.

"Deklaracija iz 2005. nije spominjala tu temu. Revizija će biti dovršena 2012. godine", a uslijedit će godina konzultacija, dodao je on.

Anglikanska crkva broji približno 77 milijuna vjernika u svijetu.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 02.07.11. 17:04

NE SAMO DA PREISPITUJU, NEGO I ZDUŠNO PRAKTICIRAJU PREISPITIVANJE PREISPITIVANJA PEDERSKOG ODNOSA, ( MALO DUŽI NIZ GODINICA (HE HE) ).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika