03.07.2011. / 16:02

Autor: Hina

Britanija povlači 800 vojnika iz Afganistana

Velika Britanija objavit će kasnije ovoga tjedna da će do kraja iduće godine povući do 800 vojnika iz Afganistana, prenosi u nedjelju The Sunday Times.

Britanija povlači svoje vojnike iz AfganistanaBritanija povlači svoje vojnike iz AfganistanaVelika Britanija objavit će kasnije ovoga tjedna da će do kraja iduće godine povući do 800 vojnika iz Afganistana, prenosi u nedjelju The Sunday Times.

Taj potez dolazi nakon što je prošloga mjeseca objavljeno povlačenje tisuća američkih vojnika krajem ove godine, u sklopu procesa predaje odgovornosti za stanje sigurnosti na afganistanske snage.

"Premijer (David Cameron) jasno je rekao da do 2015. u Afganistanu neće biti britanskih borbenih snaga i točno je da ćemo povući vojnike, prema procjeni stanja na terenu i savjetima vojske", rekao je glasnogovornik ministarstva obrane.

Britanska vlada najavila je u svibnju da će u idućih devet mjeseci povući iz Afganistana 400 vojnika, smanjujući svoj kontingent na 9,500 vojnika.

The Sunday Times prenosi da će Cameron u srijedu objaviti povlačenje između 500 i 800 vojnika između veljače iduće godine i kraja 2012.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika