13.07.2011. / 08:35

Autor: Nacional.hr

Prijetnje novinaru

Teške optužbe: Novi skandal s hrvatskim generalima?

Kako je kazao prije dva dana, tijekom prošle godine upozorili su ga da netko u vojnim strukturama planira fizički napad na njega

Slavko Barić. Photo: Antonio Bronić/PIXSELLSlavko Barić. Photo: Antonio Bronić/PIXSELLU veći skandal od hapšenja Mladena Kruljca mogao bi se pretvoriti slučaj prijetnji novinaru Dragi Hedlu, koji tvrdi, pozivajući se na izvore, da je napad na njega planirao zamjenik načelnika Glavnog stožera, general Slavko Barić.

Kako je kazao prije dva dana, tijekom prošle godine upozorili su ga da netko u vojnim strukturama planira fizički napad na njega. Prema prijašnjim pisanjima Jutarnjeg lista, za prijetnju je navodno znao i uhićeni general Mladen Kruljac.

Prozvani general Barić pak tvrdi da je iznenađen ovakvim insinuacijama, te da nikome, pa ni Hedlu, nije prijetio."Mislim da je ovo izvan svake realnosti. Takvo nešto čovjek ne može ni zamisliti. Nisam ni razmišljao, a kamoli da naručim ubojstvo gospodina Drage Hedla", kazao je Barić za Dnevnik 3, dodajući da uopće nije razmišljao o Hedlu. Kazao je da je s njim u prošlosti doista imao 'određenih nesporazuma', koji su međutim okončani dvjema sudskim presudama, i to, tvrdi, u njegovu korist.

Barić odgovara da ne namjerava tužiti Hedla, jer, kaže treba utvrditi tko mu je dao informaciju da se na njega planiran atentat. "Hedl je vjerojatno živio u uvjerenju kako se na njega priprema atentat. Ja stvarno tvrdim da nisam sigurno uzrok takvog načina života Hedla", rekao je Barić.

Osim Hedla, javljaju se i poduzetnici koji su bili meta napada nekih vojnih osoba.
I poduzetnik Anđelko Jagečić tvrdi da su mu prijetile slavonskobrodske sudske, političke, vojne i policijske strukture, koje je predvodio Zdravko Sočković, a u kojima je bio i general Mladen Kruljac. Raznim manipulacijama i prijetnjama, kaže, oteli su mu tvrtke TOB i UNIBrod. I sve je, tvrdi, još prije 13 godina prijavio državnim institucijama. Naprosto su mi ukrali imovinu vrijednu preko 15 milijuna eura, rekao je Jagečić HTV-u. Kruljčev odvjetnik Marko Dumančić odbacio je sve optužbe

Vezane vijesti

Documenta 'brani' Dragu Hedla

Documenta 'brani' Dragu Hedla

Voditeljica nevladine organizacije Documente, Vesna Teršelič, pohvalila je odlikovanje novinara Drage Hedla Redom Stjepana Radića i izrazila… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 13.07.11. 08:58

POČELO JE POČELO !!


registracija
3/7/11

Tesla, 13.07.11. 09:09

Voltaire : "Opasno je biti u pravu u stvarima u kojima su nadležne vlasti u krivu"


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.07.11. 09:19

Hahaaa, Nacional se upregao svim silama da fokus javnosti skrene s one bitne činjenice, a ta je, da je Mesić opet telefonirao i da je opet lagao.
Baš isto kao i u slučaju Podravke, SMS-a, KIO-a Orahovice i mnogih drugih slučajeva.


registracija
2/1/11

prohujalo, 13.07.11. 09:26

zvonko
kako je vama lijepo, interesuje me kakvi su vasi interesi da se ismijavate svakoj vijesti koja rasvijetljava cinjenicu sta se dogadalo u lijepoj nasoj u ovih dvadesetak godina-vi kao da ne zivite ovdje
osobno mi je vrlo drago da kauboji-mocnici prestanu uzivati na konto nas ostalih.....


registracija
19/1/11

sandoval, 13.07.11. 09:30

gosp. Hedel je obični propali novinar kojemu se od prvog dana ne dopada stvaranje i samostalnost Hrvatske jer je izgubio sve povlastice bivšeg režima.Sad blati na sve strane,napiši nešto, objavi i onda ti čovječe skini ljagu sa svog imena.Upravo je to kod nas prisutno, prišije sve i svašta pa što bude, bude. Osobno poznam gosp. Barića i znam da je pošten i dobar čovjek, i ne vjerujem u napise i izjave gosp. Hedla koji ima potrebu samo spričat igluposti kako bi javnost makar nešto čula o njemu pa bilo to olajavanje najgore vrste.


registracija
26/1/08

Rampa, 13.07.11. 09:51

Zvonko(Nino Raspudić), hajde ti lijepo odsikći i otpuži na svoj kamenjarski portal "Poskok" pa pričaj te bajke onima koji ih žele čitati!

To je onaj hercegovački portal sluganske srpske politike, gdje Srbi odlučuju o uređivačkoj politici i gdje je četnik Rajko Vasić glavna faca!!


registracija
3/6/11

skaraica, 13.07.11. 10:16

Gospodin Barić je sigurno pošten i dobar čovjek.Nešto kao gospodin Kruljac i kompanija.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 13.07.11. 10:53

sandoval, što ti misliš o gospodinu Hedlu i Bariću to nas i hrvatske branitelje ne zanima. Nas samo zanima kako je gen. Barić lažirao dokumente da bi izašao na vrh liste za dodjelu stanova u MORHu, i kakve su njegove veze s kriminalnom privatizacijom Valpovke.


registracija
11/1/10

fluid, 13.07.11. 11:12

Jedan od nasljeđa iz bivše Jugoslavije je neupitna vladavina vojne organizacije u državi.To su nedodirljivi i oko njih nema rasprave.Tako je bilo i sa "zaslužnim antifašistima-partizanima" nakon 2.svj.rata.Sada se povijest ponavlja.Jasno je da vojska MORA biti pod nadzorom civilne vlasti jer vrlo lako skrene u nevidljivu diktaturu.Problem u Hrvatskoj je taj što i civilna vlast treba debeli nadzor.Spregom i manipulacijama civilne,vojne i policijske vlasti,a da bi se ostvarili osobni ili stranački interesi,prelaze u prikrivenu diktaturu interesnih skupina koje sam nabrojao.Javno se deklarira demokracija a ispod žita buja i vlada diktatura najgore vrste.Tu su uključeni;reketi,ucjene,prijetnje,zastrašivanja,difamiranja,gubitak posla,gubitak firmi,nepotizam i td.Sve ono najgore.To najgore je na sceni u Hrvatskoj već 20 godina i tko god toga nije svjestan,živi u debeloj zabludi.Na čelu kolone svih ovih apokaliptičkih jahača je trenutno Jadranka Kosor sa trabantima u policiji i pravosuđu.Vojska je dodatni jahač i svi zajedno čine lijepu našu ,ružnom našom.To će se nastaviti dok se na prvom mjestu ne uvede moral,odgovornost i dodirljivost svih(pred zakonom svi jednaki).Ali proteći će još mnogo vode Savom dok u Hrvatskoj zaživi poštenje.Kako je cijela Hrvatska inficirana ovim zlom, terapija će potrajati jako jako dugo.


registracija
16/6/10

nosonja, 13.07.11. 11:13

Ne mogu vjerovati, a izgleda tako dobar čovjek.Nevjerojatno kako izgled zna zavarati.


registracija
13/10/09

branimir, 13.07.11. 11:37

Ne bih se usudio prosuđivati što je istina, a što nije. No, ono što zasigurno znam da g. Hedl već godinama piše odvratne članke o Hrvatima, Domovinskom ratu, braniteljima u stranom tisku (Osservatore sui Balcani, Courrier des Balkans..) i da nikada nisam pročitao njegovu ni najmanju pozitivnu misao o Hrvatskoj. Možda je ispao iz Štrpčeve torbe.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 13.07.11. 12:02

branimir jebeš Hedla, okreni se Barićevim nekretninama, i pokretninama.


registracija
8/7/10

Maroje, 13.07.11. 12:36

Tom Hedlu ama baš ništa ne vjerujem. Ako mu se navodno prijetilo zašto to nije odmah rekao. Ovako si daje na značaju.Treba ga ignorirati i ne davati medijsku pozornost.


registracija
13/7/11

kosmo, 13.07.11. 12:39

fluid, jako dobro rezoniranje
pozdrav


registracija
10/7/11

Njasa, 14.07.11. 09:09

Strašno je to što je Drago Hedl proživio. Samo su još brojnije žrtve takovrsnog terora koje, za razliku od Hedla, nikada nisu dobile priliku o proživljenom progovoriti, niti tražiti sudsku zadovoljštinu. Drago Hedl smije puno pričati zato što je njegova priča korištena od strane stranih osvajača (sasvim neovisno i protivno njegovim osobnim namjerama) u svrhu relativnog odumiranja hrvatske kriminalne države i njena zamjenjivanja supranacionalnom državom. Problem je u tome što su zajednice koje sude hrvatskoj zajednici još kriminalnije od nje same.


registracija
7/1/11

djani, 14.07.11. 14:22

nosonja ,rampa i prohujalo hebem vam hater šugavu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika