14.07.2011. / 10:02

Autor: Hina

EU nudi pomoć Libiji u demokratskim reformama

"Mislim da je ovaj posjet znak rastućeg autoriteta i vjerodostojnosti Prijelaznog nacionalnog vijeća na međunarodnoj sceni", rekao je Barroso novinarima

Europska komisija u srijedu je ponudila pomoć libijskim pobunjenicima u demokratskim reformama kada se završi njihov rat protiv vlade Moamera Gadafija, te priopćila da njihovo Vijeće sa sjedištem u Bengaziju dobija vjerodostojnost.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso izjavio je nakon sastanka s predstavnikom pobunjenika Mahmudom Džibrilom u Bruxellesu da je EU spremna pomoći u organiziranju izbora i uspostavi državnih institucija u Libiji.

"Mislim da je ovaj posjet znak rastućeg autoriteta i vjerodostojnosti Prijelaznog nacionalnog vijeća na međunarodnoj sceni", rekao je Barroso novinarima.

"To je također znak angažiranja EU-a u pružanju potpore Vijeću kao ključnom političkom sugovorniku", dodao je.

Izaslanstvo libijskih pobunjenika vođeno Džibrilom posjetilo je Bruxelles zbog razgovora s dužnosnicima NATO-a i EU-a, a u svrhu dobijanja međunarodne potpore i razmatranja političkih rješenja petomjesečne krize u Libiji.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 14.07.11. 11:09

Svaka čast.Tu valja biti oprezan.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika