15.07.2011. / 16:23

Autor: Totalsport

Ibaki odobreno španjolsko državljanstvo

EP u Litvi na rasporedu je od 31. kolovoza do 18. rujna, a Ibaka će ondje uz braću Gasol tvoriti impresivnu španjolsku NBA liniju pod koševima

Serge Ibaka (Wikipedia)Serge Ibaka (Wikipedia)Krilnom centru Oklahoma City Thundera Sergeu Ibaki (21), porijeklom Kongoancu, odobreno je dobivanje španjolskog državljanstva što znači da će na nadolazećem Europskom košarkaškom prvenstvu u Litvi imati pravo nastupa za španjolsku reprezentaciju.

Španjolsko Vijeće ministara odobrilo je danas (petak) Ibakin zahtjev za dobivanje putovnice, te je sada još preostalo samo da tamnoputi košarkaš prisegne na odanost španjolskoj kruni kako bi proces bio i službeno dovršen.

EP u Litvi na rasporedu je od 31. kolovoza do 18. rujna, a Ibaka će ondje uz braću Gasol tvoriti impresivnu španjolsku NBA liniju pod koševima.

Prošle je sezone Ibaka u NBA ligi ostvarivao prosjek od 9.9 koševa , 7.6 skokova i 2.4 blokade u regularnom dijelu sezone.

Vezane vijesti

NBA doigravanje: Oklahoma City prvi finalist!

NBA doigravanje: Oklahoma City prvi finalist!

Oklahoma City Thunder postala je tek treća košarkaška momčad u povijesti NBA lige koja je zaostatak od 0-2 u finalnoj seriji konferencije preokrenula… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika