15.07.2011. / 18:25

Autor: Hina

Ciparski predsjednik ispričao se zbog eksplozije

Ciparski predsjednik Demetris Hristofias, suočen s bijesom javnosti zbog eksplozije streljiva u mornaričkoj bazi koja je odnijela 13 života i izazvala krizu u opskrbi strujom, ispričao se u petak i rekao da će istraga razmotriti i njegovu ulogu.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaCiparski predsjednik Demetris Hristofias, suočen s bijesom javnosti zbog eksplozije streljiva u mornaričkoj bazi koja je odnijela 13 života i izazvala krizu u opskrbi strujom, ispričao se u petak i rekao da će istraga razmotriti i njegovu ulogu.

U nezapamćenim prosvjedima tijekom njegove trogodišnje vladavine, tisuće Ciprana dnevno prosvjeduje zbog velike eksplozije koja je zbrisala 53 posto opskrbe električnom energijom na Cipru.

"Isprike vlade i predsjednika za ono što se dogodilo moraju biti prihvaćene kao iskrene, jer jesu iskrene", rekao je Hristofias novinarima u petak, u isprici do koje je, po Cipranima, trebalo doći ranije.

"Postoje institucije koje će istražiti ovaj slučaj i utvrditi odgovornost na svim razinama, sve do najviših...a najviša razina je predsjednik republike", istaknuo je Hristofias.

Državni tužitelj naredio je provođenje kriminalističke istrage o eksploziji, a određen je i neovisni istražitelj.

U nizu snažnih eksplozija u glavnoj mornaričkoj bazi ciparske vojske u Zigiju, uništeno je skladište streljiva s 98 brodskih kontejnera iranskog oružja za Siriju konfisciranih 2009. godine. U eksploziji je teško oštećena obližnja električna centrala Vasilikos, najveća na Cipru, što je izazvalo prekid u opskrbi strujom na jugu Cipra.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika