18.07.2011. / 10:27

Autor: Totalsport

SP u vodenim sportovima: Hrvatski vaterpolisti startali lakom pobjedom

Hrvatskoj sada slijedi dan odmora, a u srijedu će odmjeriti snage protiv Kanade. Utakmica protiv Japana na rasporedu je 22. srpnja.

ArhivaArhivaHrvatska vaterpolska reprezentacija očekivano lakom pobjedom otvorila je nastup na 14. po redu Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Šangaju. Na startu su izabranici Ratka Rudića savladali Brazil sa 14-5... Riječ je o dvoboju 1. kola skupine C u kojoj se osim Hrvatsku i Brazila nalaze još i Kanada i Japan. Hrvatska je prvu četvrtinu riješila 5-0 u svoju korist, a u tom je periodu briljirao Miho Bošković s tri gola. Prvi gol na susretu primili smo tek tri minute i 23 sekunde prije kraja druge četvrtine kada je Danilo Correa zabio za smanjenje prednosti na 7-1.

U nastavku su se naši malo opustili, što su Brazilci iskoristili za isbjegavanje potpunog potopa. Najefikasniji igrač susreta bio je Bošković s četiri gola, tri je zabio Fran Paškvalin, a po dva su dodali Nikša Dobud i Sandro Sukno. U strijelce su se još upisali Paulo Obradović, Andro Bušlje i Petar Muslim, dok je Josip Pavić na vratima skupio 14 obrana. Kod Brazilaca je s dva gola najefikasniji bio Jonas Crivella. Hrvatskoj sada slijedi dan odmora, a u srijedu će odmjeriti snage protiv Kanade. Utakmica protiv Japana na rasporedu je 22. srpnja.

Vezane vijesti

Hrvatska pobijedila Makedoniju

Hrvatska pobijedila Makedoniju

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u Rijeci Makedoniju s 12-4 (4-1, 2-1, 3-2, 3-0) u svom posljednjem nastupu u B skupini Svjetske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika