20.07.2011. / 11:28

Autor: Totalsport

SP u vodenim sportovima: Vaterpolisti bez primljenog gola u drugom poluvremenu

Hrvatska je vodeća momčad skupine C s dvije pobjede i teško da će posljednja utakmica protiv Japana koja je na rasporedu u noći s četvrtka na petak išta promijeniti

Hrvatski izbornik Ratko RudićHrvatski izbornik Ratko RudićHrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je i drugu očekivanu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u kineskom Šangaju, ovog puta protiv Kanade rezultatom 11-4.

Nakon pobijede nad Brazilom 14-5 u prvom kolu skupine C Svjetskog prvenstva, Hrvatska je u noći s utorka na srijedu slavila protiv reprezentacije Kanade, možda i malo teže od očekivanog. Prva četvrtina završila je rezultatom 3-1 za „barakude" i činilo se da će u tom smjeru ići svaka iduća dionica. Međutim, Kanađani su pokazali zube u drugoj četvrtini odigravši egal dionicu (3-3) s Rudićevim izabranicima.

Nakon poluvremena "barakude" su ubacile u brzinu više i do kraja utakmcice nisu dopustili Kanađanima više nijedan pogodak. Treća četvrtina završila je 3-0, a posljednja 2-0.

Najefikasniji kod Hrvatske bio je Nikša Dobud sa četiri pogotka, odnosno Miho Bošković sa dva. "Barakude" su sedam puta imale igrača više i pet puta ga realizirale, dok je Kanada samo jednom uspijela zabiti u situaciji šest na pet, iz pet pokušaja.

Hrvatska je vodeća momčad skupine C s dvije pobjede i teško da će posljednja utakmica protiv Japana koja je na rasporedu u noći s četvrtka na petak išta promijeniti.

Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, vaterpolo (muški);

skupina C, 2. kolo:

Hrvatska - Kanada 11-4 (3-1, 3-3, 3-0, 2-0)

Japan - Brazil (kasnije)

skupina A

Mađarska - Kazahstan (kasnije)

Španjolska - Crna Gora (kasnije)

skupina B

Rumunjska - Srbija 5-12

Australija - Kina (kasnije)

skupina D

SAD - Italija (kasnije)

Njemačka - Južnoafrička Republika (kasnije)

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika